Geen koppositie maar pak rammel voor Arsenal

26 december 2015, 22:43   Bijgewerkt: 26 december 2015, 22:50

Arsenal had de koppositie in de Engelse Premier League voor het grijpen, maar in plaats van toe te slaan leed de ploeg van manager Arsene Wenger haar grootste nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij het Southampton van coach Ronald Koeman gingen de Londenaren zaterdag, Boxing Day, met 4-0 onderuit. Cuco Martina stond met een prachtige treffer aan de basis van dit resultaat.

Southampton pakte in de laatste vijf competitiewedstrijden slechts één punt, thuis tegen hekkensluiter Aston Villa. Van Stoke City (thuis), Manchester City (uit), Crystal Palace (uit) en Tottenham Hotspur (thuis) werd verloren. Van paniek was echter geen sprake bij The Saints en tegen Arsenal lieten ze zien waarom. Southampton leverde strijd, wat werd beloond in de vorm van een 4-0 overwinning.

Cuco Martina was in de negentiende minuut op weergaloze wijze verantwoordelijk voor de 1-0. Per Mertesacker dacht de bal veilig weg te koppen, maar het leder belandde voor de voeten van Martina. De verdediger, die afgelopen zomer FC Twente verliet voor Southampton, bedacht zich geen moment, ramde de bal met rechts van een meter of 25 in het doel en werd daarmee de eerste speler ooit uit Curaçao die heeft gescoord in de Premier League.

Op slag van rust had Shane Long bij een snelle uitbraak voor de 2-0 moeten zorgen, maar oog in oog met Arsenal-keeper Petr Cech schoot hij over. Tien minuten na de pauze tekende Long alsnog voor een verdubbeling van de marge. Opnieuw lag het achterin helemaal open bij Arsenal en ditmaal faalde Long, bediend door Sadio Mané, niet in de afwerking. Virgil van Dijk dacht even daarvoor al voor de 2-0 te hebben gezorgd, maar zijn rake kopbal uit een vrije trap werd afgekeurd wegens buitenspel.

José Fonte zorgde ruim twintig minuten voor tijd voor nog meer vreugde op de tribunes van het St. Mary's Stadium, door uit een corner geheel ongedekt de 3-0 binnen te koppen. In de extra tijd, enkele minuten nadat hij de paal had geraakt, bepaalde Long de eindstand op 4-0. Naast Van Dijk en Martina hadden ook Maarten Stekelenburg en Jordy Clasie een basisplaats bij Southampton. Stekelenburg, Van Dijk en Martina speelden de volle negentig minuten, Koeman haalde Clasie in de 67ste minuut naar de kant.

Arsenal blijft door het verlies tweede in de Premier League, met 36 punten. Dat zijn er twee minder dan leider Leicester City, dat eerder op de dag met 1-0 verloor bij Liverpool. Southampton komt door de winst op Arsenal op 24 punten en bezet daarmee de twaalfde positie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen