Hendrix doet het voor PSV: "Ontplofte van vreugde"

6 december 2015, 09:21

Jorrit Hendrix staat te boek als een betrouwbare controleur op het middenveld, maar doelpunten maken is niet zijn specialiteit. Zaterdagavond bewees hij in de uitwedstrijd tegen Vitesse echter dat hij koelbloedig kan blijven voor het doel van de tegenstander. In de slotminuten zorgde hij voor de beslissende en bevrijdende 0-1 in Arnhem.

"Ik ontplofte van vreugde", zegt Hendrix over zijn winnende goal tegen PSVer+Jorrit+Hendrix+scoort" target="+glijdt+uit+en+krijgt+bierdouche+Wat+maakt+het+uit.aspx">_blank. Hij werd gek, rende richting het uitvak, gleed uit en kreeg een bierdouche over zich heen. "Ik sprong over de reclameborden heen, maar zag niet dat achter de omheining gladde tegels lagen. Toen ging ik even onderuit. Maar goed, dat maakt op zo'n moment helemaal niets uit. Je bent dan zo blij. Ik kreeg tijdens het juichen een volle laag bier over me heen", doelt hij op de bierdouche. "Ach ja, zoiets vergeet je snel."

Het is een belangrijke overwinning voor PSV, maar Hendrix weet dat het heel goed anders had kunnen lopen in de Gelredome. "Ik heb altijd geloof gehouden in een goed resultaat. We hebben al vaker op het laatste moment een wedstrijd gewonnen. Als je geen geloof uitstraalt, lukt het je zeker niet", beseft de middenvelder.

Had PSV punten laten liggen, dan was de achterstand op Ajax al zes of zeven punten geworden. "We moeten jagen op de ploegen boven ons. De druk opvoeren. We hebben gelukkig weer een lastige uitwedstrijd gewonnen", besluit Hendrix.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen