Omstreden treffer bezorgt Chelsea kater tegen Bournemouth

5 december 2015, 20:35   Bijgewerkt: 6 december 2015, 10:49

De problemen van Chelsea in de Premier League zijn nog altijd niet voorbij. De regerend kampioen van Engeland leed zaterdag haar achtste competitienederlaag van het seizoen. Op het eigen Stamford Bridge werd met 0-1 verloren van het gepromoveerde AFC Bournemouth. Chelsea wist slechts één van haar laatste zes Premier League-duels te winnen.

José Mourinho beklaagde zich sinds zijn terugkeer in Engeland al heel wat keren over de arbitrage en na afloop van de ontmoeting met Bournemouth gaat dat vermoedelijk niet anders zijn. Het beslissende doelpunt had namelijk een luchtje van buitenspel. Glenn Murray kopte Bournemouth in de 82ste minuut, terwijl hij net twee minuten binnen de lijnen stond, naar de winst. De Engelsman stond daarbij mogelijk wel buitenspel, aangezien hij zich nét iets dichter bij de doellijn leek te bevinden dan de voorlaatste tegenstander. Het doelpunt viel nadat Chelsea een hoekschop niet weg wist te krijgen. De rebound van Steve Cook werd bij de tweede paal van dichtbij binnengekopt door Murray.

Bournemouth had in de eerste helft de betere kansen gekregen, maar de herstelde Thibaut Courtois hield Chelsea met enkele goede reddingen toen nog op de been. In het tweede bedrijf kwam de meeste druk van de thuisploeg, zonder dat dit tot doelpunten leidde. Pedro en Diego Costa waren daar in de 75ste minuut wel dichtbij; zij konden een voorzet van Branislav Ivanovic vanaf de rechterflank echter niet in het doel glijden.

Met vijftien punten uit vijftien wedstrijden staat Chelsea nog altijd slechts veertiende in de Premier League. De achterstand op koploper Leicester City bedraagt inmiddels zeventien punten. Bournemouth heeft nu dertien punten, waarmee het één punt boven de rode streep staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen