Assistkoning Özil dirigeert Arsenal langs Man City

21 december 2015, 22:56   Bijgewerkt: 21 december 2015, 23:17

Aan de hand van Mesut Özil heeft Arsenal vanavond (maandag) directe concurrent Manchester City een behoorlijke dreun uitgedeeld. De Duitse spelmaker had met twee assists vanavond een enorm aandeel in de zege op de nummer drie van de Premier League: 2-1. Door de overwinning blijft Arsenal tweede en bedraagt het verschil tussen beide teams nu vier punten.

Hij werd veel bekritiseerd in zijn debuutseizoen in Engeland, maar deze voetbaljaargang toont Mesut Özil zijn ware klasse aan het Britse voetbalpubliek. Vanavond tegen de regerend kampioen noteerde de technische Duitser zijn veertiende en vijftiende assist van dit Premier League-seizoen. Een onvoorstelbaar aantal als je in ogenschouw neemt dat hij dit seizoen zestien keer zijn opwachting maakte. Hij loopt dus bijna één op één wat betreft assists in de competitie.

{image[306955][left-half][]}De Duitser noteerde zijn eerste assist vanavond in de 32ste minuut. De middenvelder bediende de sterk spelende Theo Walcott, die de bal hard in de verre hoek achter Joe Hart in het doel boorde. Voor City was die tegengoal een ontzettende dreun, aangezien het een minuut daarvoor een enorme kans kreeg op de openingsgoal. Kevin De Bruyne ging voor eigen succes, waar hij met een simpele pass David Silva een niet te missen kans had kunnen bieden.

Kort voor rust produceerde Arsenal ook nog de 2-0 tegen City, dat de afgelopen vier duels ook al niet won van The Gunners. Özil stuurde spits Olivier Giroud diep en de Franse spits was trefzeker met een droge knal vanuit een moeilijke hoek. De treffer betekende alweer de tiende competitiegoal van de Fransman.

{image[306956][right-half][]}Arsenal, dat overigens niet vol op de aanval speelde, kreeg in de tweede helft meerdere kansen om het duel te beslissen. Omdat die mogelijkheden niet werden verzilverd, betekende de treffer van Yaya Touré in de 82ste minuut dat de spanning terug was in de heerlijke wedstrijd. De Ivoriaan stuurde de bal met veel gevoel richting de verre kruising: 2-1. Die goal was het startsein voor een slotoffensief van de bezoekers, maar tot grote kansen kwam de ploeg van Manuel Pellegrini niet meer. Daardoor wacht de ploeg nu al vijf uitwedstrijden op een overwinning en ziet het Arsenal en koploper Leicester City enigszins uit beeld verdwijnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen