PSV snoept vlak voor tijd de punten weg uit Arnhem

5 december 2015, 22:00

PSV heeft in de laatste minuut van de officiële speeltijd alsnog een overwinning geboekt op bezoek bij Vitesse. De slordige, maar vermakelijke wedstrijd vol kansen leek te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel, totdat Jorrit Hendrix in de slotfase alsnog toesloeg: 0-1.

Het is altijd lastig als je als ploeg op twee gedachten hinkt. En dat zou bij PSV weleens het geval kunnen zijn geweest. Natuurlijk moet de ploeg van Philip Cocu iedere wedstrijd winnen als titelkandidaat, maar met het oog op de beslissende Champions League-kraker tegen CSKA Moskou van komende week, wil het ook weer niet teveel risico nemen.

Vitesse kreeg op zijn beurt juist veelvuldig dé kans om toe te slaan. Valeri Qazaishvili zorgde voor de meeste dreiging, terwijl Dominic Solanke sterk speelde in de punt van de aanval. De grootste kans kwam op naam van invaller Milot Rashica. De Albanees mikte de bal van dichtbij naast, wat moeilijker was dan raak schieten.

Een handsbal op de doellijn van Jeffrey Bruma werd gemist door Kevin Blom, die vlak daarvoor al naar de stip had moeten wijzen toen Santiago Arias werd aangetikt. Beide keren wuifde de arbiter het weg, en in beide gevallen was dat onterecht. Maar ook de thuisploeg toonde veelvuldig slordig spel. Sheran Yeini en Marvelous Nakamba zorgden als controleurs wel voor strijd in de duels, maar het vervolg was vaak niet zuiver genoeg. Vitesse won nog nooit in eigen huis van PSV, en liet het ook nu na om dat gegeven weg te poetsen.

Het werd zelfs nog erger voor de thuisploeg: in de absolute slotfase snoepte PSV alsnog de drie punten weg uit Arnhem. Hendrix kon vrij doorlopen na een mooie pass van Luuk de Jong, waarna de middenvelder rustig bleef en de bal bekeken in de verre hoek schoot. Tijdens zijn adrenalinesprint richting het uitvak met PSV-fans kreeg de middenvelder meerdere bekers bier over zich heen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen