Wenger: "Southampton was in duels scherper dan wij"

26 december 2015, 23:13

Volgens Arsenal-manager Arsene Wenger kwam zijn elftal zaterdag in het uitduel met Southampton tekort in de duels. De Londenaren gingen daardoor met maar liefst 4-0 onderuit in het St. Mary's Stadium, waardoor ze de kans om de koppositie in de Premier League te grijpen onbenut hebben gelaten.

"Ik moet zeggen dat Southampton in de duels scherper was dan wij. We hebben geen controle over de beslissingen van de scheidsrechter, maar wel over onze instelling", aldus Wenger na afloop op de persconferentie. De Franse oefenmeester bedoelde daarmee dat Arsenal niet alleen naar de arbitrage mag wijzen. Aan de 2-0 leek een overtreding op Laurent Koscielny vooraf te gaan, de 3-0 viel uit een corner die eigenlijk geen corner was. "Ik had het gevoel dat we fysiek gezien niet in beste doen waren."

Arsenal keek bij rust tegen een 1-0 achterstand aan, na een weergaloze goal van Cuco Martina. "We moesten risico's nemen in de tweede helft, maar zij waren scherp in de counter. Mijn spelers hebben een fantastische spirit en dat zullen zij binnen 48 uur laten zien. We willen reageren op deze teleurstelling en ik heb er vertrouwen in dat we dat zullen doen maandag." Arsenal speelt dan thuis tegen AFC Bournemouth.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen