Donk: "Wesley zei me te steunen en begeleiden"

6 januari 2016, 07:56

Geruchten deden al een tijdje de ronde, maar sinds dindsdagmiddag is het officieel: Ryan Donk mag zich definitief speler van Galatasaray noemen. De Nederlandse verdediger annex middenvelder tekende een contract voor 2,5 seizoen bij de Turkse topclub. De oud-speler van onder meer AZ, West Bromwich Albion en Club Brugge stapte over van Kasimpasa.

Twee maanden geleden werd Donk benaderd door Galatasaray. "Ik was natuurlijk superblij. Maar vooral trots dat ik nu al de interesse van een topclub wekte, terwijl ik pas sinds het begin van dit seizoen op het middenveld sta", zegt onze landgenoot in De Telegraaf. "Dit is in alle opzichten een fantastische stap. Financieel, maar vooral sportief. Het is de transfer, die elke profvoetballer wenst."

De voormalig jeugdinternational van Oranje raakte de afgelopen seizoenen ietwat in de vergetelheid. "Dat komt doordat ik inmiddels langer in het buitenland voetbal dan ik in de Eredivisie heb gespeeld", denkt hij. "Ik heb een lange weg naar de top genomen", beseft de Amsterdammer, die bij Galatasaray ploeggenoot wordt van Wesley Sneijder. "Hij vertelde me over de club en dat de mensen veel in me zien. Gezien mijn spel van de laatste maanden verwacht Wesley dat ik het ga maken. Hij zei me te steunen en te begeleiden. Dat is prachtig om te horen."

Dankzij zijn mooie transfer krijgt Donk stiekem hoop op een kans bij Oranje. "Ik denk dat ik meer in beeld zal komen, ja. Ik train vanaf nu met Wesley en hij kan me elke dag beoordelen. Maar ik zal het zelf moeten waarmaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen