Van Aanholt belangrijk voor Sunderland, Koeman onderuit

Jw
2 januari 2015, 18:42   Bijgewerkt: 2 januari 2015, 20:39

Sunderland heeft een cruciale overwinning geboekt in de strijd om degradatie. De nummer voorlaatst van de Premier League won met 3-1 van hekkensluiter Aston Villa, dat door de nederlaag nog dieper in de put is beland. Patrick van Aanholt was met zijn openingstreffer belangrijk voor Sunderland.

De Nederlandse verdediger had er in de derstigste minuut wat geluk bij nodig, maar werd beloond voor zijn opportunisme. Van Aanholt nam de bal van zo'n 25 meter afstand op zijn linkerwreef en zag dat zijn poging door een touché van Micah Richards een doelpunt opleverde (1-0).

De overwinning kwam nog wel in gevaar voor Sunderland. Carles Gil maakte na ruim een uur spelen de gelijkmaker, maar in de slotfase trok de thuisploeg alsnog de wedstrijd naar zich toe. De gelouterde goalgetter Jermain Defoe nam de laagvlieger met twee doelpunten binnen twintig minuten bij de hand.

 Valse start Koeman

Ronald Koeman had een ander begin gewenst van het nieuwe jaar. Southampton, een week geleden nog met 4-0 te sterk voor koploper Arsenal, ging met 1-0 onderuit op bezoek bij Norwich City. Met laatkomer Sadio Mané op de bank en de vier Nederlanders Maarten Stekelenburg, Cuco Martina, Virgil van Dijk en Jordy Clasie in de basis had Southampton pech in de slotfase. Victor Wanyama pakte een rode kaart, waarna Norwich City profiteerde van de chaos bij de Oranje getinte ploeg. Alexander Tettey kroonde zichzelf tot matchwinner (1-0).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen