Van Bronckhorst: "Harde les voor mij en mijn spelers"

27 januari 2016, 13:50

Bij Feyenoord is het momenteel, na vier wedstrijden zonder overwinning, puin ruimen geblazen. De Rotterdammers hebben deze week wel in twee duels de kans om de nare smaak van de onthutsend zwakke reeks weg te spoelen. De formatie van coach Giovanni van Bronckhorst treedt donderdag eerst in de eigen Kuip aan tegen sc Heerenveen, drie dagen later komt ADO Den Haag op visite in Rotterdam-Zuid.

Hoe moeizaam het de afgelopen tijd ook gaat, Van Bronckhorst laat zich niet gek maken en blijft optimistisch. "Ik zie op de trainingen een ploeg die er alles voor doet, alleen zien we het vertrouwen de laatste periode niet terug in het resultaat", constateert de trainer van Feyenoord op de clubwebsite. "Het is belangrijk is om het vertrouwen terug te krijgen. Daarvoor moeten we hard werken, maar ook: punten pakken", weet hij.

Afgelopen zondag ging Feyenoord met 4-2 ten onder bij AZ, maar de score had nog veel hoger kunnen uitvallen. Van Bronckhorst legt de vinger op de zere plek: "We lieten te veel ruimte aan de tegenstander, wat te maken had met de veldbezetting. Tegen PSV heb ik een compact Feyenoord gezien, maar tegen AZ niet. De wijze waarop we gespeeld hebben, was niet zoals getraind en wat we afgesproken hadden."

"Natuurlijk ben ik wat dat betreft ook kritisch op mezelf", vervolgt Van Bronckhorst. "Tegen AZ zag ik een team dat ten koste van alles wilde winnen, maar we speelden niet met ons hoofd. Terwijl je juist in dit soort wedstrijden moet vasthouden aan de organisatie. Dat is voor mij en voor mijn spelers een harde les geweest. De organisatie moet de basis zijn", stelt Gio, die tegen Heerenveen niet kan beschikken over Sven van Beek (geschorst), Eric Botteghin (geblesseerd) en Pär Hansson (niet wedstrijdfit).

Er is maar één remedie voor het zieke Feyenoord, weet Van Bronckhorst. "We moeten nu eerst twee keer winnen. Als je uit een fase komt waarin je één punt uit vier wedstrijden haalt, is dat voor iedereen een teleurstelling geweest, ook voor de supporters. Toch hoop en denk ik dat het publiek tegen Heerenveen zoals altijd achter ons zal staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen