Borussia Dortmund zet B-team Tottenham op zijn plaats

Jw
10 maart 2016, 20:55   Bijgewerkt: 10 maart 2016, 21:03

Borussia Dortmund heeft donderdag een voorschot genomen op de kwartfinale van de Europa League. Die Borussen walsten op eigen terrein over Tottenham Hotspur heen. Door doelpunten van Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus (2) lijkt een op voorhand spannend tweeluik al na het eerste duel beslist.

Dat de Europa League geen geweldige naam heeft in Engeland, onderstreepte Tottenham-trainer Mauricio Pochettino nog maar eens. De Argentijnse succescoach stelde liefst zeven andere spelers op in vergelijking met de topper tegen Arsenal (2-2). Oud-Ajacieden Toby Alderweireld en Christian Eriksen behielden wel hun basisplaats, net als doelman Hugo Lloris en Kevin Wimmer.

Het bleek een foute inschatting van Pochettino, die duidelijk liet merken de voorkeur te geven aan de titelstrijd in de Premier League. Borussia Dortmund trad met nagenoeg de sterkste spelers aan en dan is de ploeg dit seizoen sowieso al moeilijk te kloppen. De enige concurrent van Bayern München in de Bundesliga liet in het sfeervolle Signal Iduna Park andermaal zien waarom het zoveel lovende kritieken krijgt.

Eriksen gaf Tottenham met een gevaarlijk schot in de eerste minuut nog wel hoop, maar daarna kwam het spel volledig in handen te liggen van de geel-zwarte formatie. Dortmund speelde herkenbaar, met veel energie en aanvalslust in het spel. Sterspeler Aubameyang dacht na vijftien minuten al te hebben gescoord, maar zijn benutte rebound werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Een kwartier later was het alsnog raak. De 26-jarige Gabonees knikte een voorzet vanaf de linkerflank kundig in de door Lloris onbewaakte hoek (1-0). De voorsprong kwam Dortmund toe. Tottenham oogde met Nacer Chadli als diepe spits als los zand, terwijl het dit seizoen juist zo vaak heeft laten zien een hecht team te hebben.

In de tweede helft drukte Dortmund het gaspedaal nog dieper in, waardoor het reserveteam van de Spurs helemaal uit elkaar donderde. Marco Reus nam daarin de rol van Aubameyang over als aanjager. De Duitse middenvelder schoot eerst van dichtbij kiezelhard de 2-0 tegen de touwen, waarna hij ook de derde treffer produceerde. Dit keer rondde hij een afgemeten voorzet van Gonzalo Castro koelbloedig af.

[photo,96378,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen