"Feyenoord is de club van de hoop, de druk is enorm"

12 maart 2016, 13:19

De fans van Feyenoord hoopten dit seizoen voor het eerst sinds 1999 weer eens de titel grijpen in de Eredivisie. Na een prima begon stortte het in Rotterdam als een kaartenhuis in elkaar, waardoor PSV en Ajax de enige overgebleven kandidaten zijn om kampioen te worden. Volgens Vitesse-trainer Rob Maas blijft Feyenoord zodoende de club van de hoop. "De druk en het verwachtingspatroon zijn enorm voor de spelers en ook voor de staf."

Maas weet wat het is om te werken in Rotterdam-Zuid, omdat hij als voetballer bij Feyenoord speelde. "Feyenoord is de club van de hoop", zegt hij tegen het AD. "Dat dateert al van het laatste kampioenschap, in 1999. Elk jaar komen de mensen met nieuwe hoop naar het stadion. Feyenoord heeft het meest trouwe publiek. Ze leven van het leed, zo lijkt het af en toe wel."

Volgens Maas is het niet vreemd dat sommige spelers moeite hebben met het spelen voor Feyenoord. Hij begrijpt dat de zogenaamde 'Kuip-vrees' bestaat. "Als je door de tunnel loopt en het veld op gaat, dan hoor je het lawaai. Dan moet je sterk in je schoenen staan. Bij Feyenoord is sprake van uitersten in beide richtingen, als het goed gaat en ook als het slecht gaat.''

Morgen (zondag) gaat Maas met Vitesse proberen Feyenoord te verslaan. Om 14.30 uur begint het duel in Arnhem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen