Klopp over topaffiche: "Dit is de moeder der wedstrijden"

Jw
9 maart 2016, 20:58

Liverpool-Manchester United is een affiche dat niet had misstaan in de achtste finales van de Champions League, maar het strijdtoneel is morgen de Europa League. Liverpool-coach Jürgen Klopp kijkt er niet minder naar uit. "Dit is de moeder der wedstrijden", zei de Duitser in aanloop naar de kraker.

"We houden allemaal van voetbal en overal ter wereld heb je zulke wedstrijden, ook al zijn de namen niet overal zo groot als hier. Liverpool tegen United is een van de beste affiches die ik me kan voorstellen. Dat ik er onderdeel van uit mag maken, kan ik geen genoeg van krijgen. Het is het beste wat ik me kan voorstellen", legde Klopp op de persconferentie op geheel eigen wijze zijn enthousiasme voor de wedstrijd uit.

Manchester United doet het onder Louis van Gaal uitstekend tegen de aartsrivaal. De Nederlandse coach won alle vier de ontmoetingen tussen beide clubs, maar Klopp maakt zich daar niet druk om. "Ik was alleen onderdeel van een van de vier wedstrijden. Toen waren we niet op ons best, maar we verdienden het ook niet om te verliezen. Het zat dicht tegen elkaar aan. We treffen elkaar op een goed moment."

Klopp sprak verder zijn bewondering uit voor Van Gaal. "Hij is een van de meest succesvolle trainers ter wereld, dat staat vast. Hij is heel erg succesvol en ik ben blij voor hem dat hij de situatie wat heeft kunnen kantelen. Mensen beweren dat hij weinig snapt van voetbal, maar dat is absoluut niet waar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen