Kuyt: "Aan onze stand verplicht om derde te worden"

4 maart 2016, 19:35

Dirk Kuyt hoopt de ommekeer bij Feyenoord komende zondag in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur compleet te maken. De Rotterdamse club had in het nieuwe jaar nog maar heel weinig reden tot lachen, maar boekte afgelopen weekend op visite bij FC Utrecht dan eindelijk weer een zege. Bovendien werd donderdag ten koste van AZ de bekerfinale bereikt.

"Voor de hele club is het mooi dat we de finale hebben bereikt", zegt Kuyt op de clubwebsite. "In de week van de waarheid gaat het tot nu toe erg goed. Als we na de overwinningen op FC Utrecht en AZ aanstaande zondag ook van SC Cambuur winnen, kunnen we terugkijken op een week waarin we de vervelende situatie waarin we zaten, hebben omgebogen."

Eenvoudig wordt dat, op basis van het verloop van dit seizoen tot dusver, echter niet. Feyenoord verloor deze jaargang meerdere malen na een overwinning in de KNVB Beker. Kuyt: "Voor ons als team ligt er dus een mooie uitdaging om te laten zien dat we van het verleden geleerd hebben. Tegen Cambuur moeten we met dezelfde overtuiging aan de wedstrijd beginnen als donderdag. Het spel van de eerste helft tegen AZ moet de norm zijn. We moeten uitstralen dat er in De Kuip niets te halen valt, zoals we dat in de eerste seizoenshelft hebben gedaan. Na de winterstop waren we dat even kwijt, maar tegen AZ was dat weer stukken beter."

"Wij zijn het aan onze stand verplicht om derde te worden", vervolgt Kuyt. "Als we van Cambuur winnen, blijven we in ieder geval op die derde plaats. Die moeten we tot het einde van het seizoen zien vast te houden, ongeacht of we de beker winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen