Liverpool stoot rivaal Manchester United uit EL

17 maart 2016, 22:59   Bijgewerkt: 17 maart 2016, 23:26

Louis van Gaal is er met Manchester United niet in geslaagd de kwartfinales van de Europa League te bereiken. De Nederlandse oefenmeester zag zijn elftal donderdag op het eigen Old Trafford in de return in de achtste finales tegen aartsrivaal Liverpool met 1-1 gelijk spelen en dat was voor laatstgenoemd team ruim voldoende om het tweeluik winnend af te sluiten, aangezien het vorige week op Anfield al met 2-0 had gewonnen.

Gezien de uitslag van de heenwedstrijd moest Manchester United wel de aanval zoeken en dat gebeurde dan ook. De eerste serieuze kans van de wedstrijd was voor Jesse Lingard. De Engelse middenvelder kreeg in de twintigste minuut een kopkans, waarbij Liverpool-keeper Simon Mignolet redde. Een minuut later sneed Anthony Martial vanaf de linkerflank naar binnen, maar schoot vervolgens wild over.

Nog voor de rust zorgde Liverpool weer voor evenwicht. In de 45ste minuut, tien minuten nadat Daniel Sturridge met een vrije trap uit een moeilijke hoek al de lat had geraakt, was Philippe Coutinho de maker van het belangrijke uitdoelpunt voor de bezoekers. De Braziliaan kwam vanaf de linkerflank naar binnen, kapte Guillermo Varela eenvoudig uit en werkte het leder vervolgens ook voorbij doelman David De Gea.

De gelijkmaker van Liverpool betekende dat Manchester United in de tweede helft in elk geval drie keer moest scoren om de laatste acht te halen. De thuisploeg kreeg wel enkele kansen, maar helder uitzicht op een vervolg in Europees verband kreeg het niet meer. Het bleef 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen