Manchester United kansloos onderuit op Anfield Road

Jw
10 maart 2016, 23:01   Bijgewerkt: 10 maart 2016, 23:34

Liverpool heeft donderdag in de Europa League een overwinning geboekt op Manchester United. De clash tussen de aartsrivalen was een eenvoudige prooi voor de ploeg van coach Jürgen Klopp, die volledig verdiend met 2-0 zegevierde op Anfield Road.

Net als Klopp liet ook Louis van Gaal er voorafgaand aan de kraker geen twijfel over bestaan dat de kraker in de Europa League uiterst serieus werd genomen. Terwijl Tottenham-trainer Mauricio Pochettino eerder op de avond nog een veredeld B-team opstelde tegen Borussia Dortmund, stuurden de Duitser en de Nederlander juist hun sterkste spelers het veld op.

Op een volgepakt Anfield Road maakte Manchester United in de eerste helft een wel erg onzekere indruk. Liverpool had veruit het meeste balbezit (70 procent tegenover 30) en haalde daar dan ook terecht de voorsprong uit. Door een overtreding van Memphis Depay in het eigen strafschopgebied mocht Daniel Sturridge aanleggen voor een penalty. De Engelsman faalde niet vanaf elf meter, ook al zat keeper David de Gea er nog wel met de vingertoppen aan.

Liverpool verloor de laatste vier ontmoetingen tegen Van Gaal, maar de rollen waren vanavond volledig omgedraaid. The Reds konden het zichzelf wel kwalijk nemen dat het bij rust slechts 1-0 stond. De Gea hield Manchester United op de been met een paar knappe reddingen, maar minstens één van die kansen had Liverpool af moeten maken.

De jonge ploeg uit Manchester, nog altijd zonder de geblesseerde aanvoerder Wayne Rooney, liet in de tweede helft tekenen van herstel zien. Indrukwekkend was het zeker niet, maar de bezoekers kwamen eindelijk in de buurt van het doel van Simon Mignolet. Toch was het wederom Liverpool dat de grootste kansen creëerde na de rust.

Uitblinker De Gea hield Manchester United lange tijd in leven, maar uiteindelijk ging ook de Spanjaard op de knieën. Na uiterst beroerd wegwerken van Michael Carrick kon Roberto Firmino makkelijk scoren. In de slotfase lukte het United niet om nog een belangrijk uitdoelpunt mee te nemen naar Manchester, waardoor Liverpool al met één been in de kwartfinale staat.

[photo,96383,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen