PSV gaat voor tien op rij: "Alles moet wijken voor titel"

4 maart 2016, 14:28

PSV is momenteel niet te stoppen. De Eindhovense topclub is aan een ongelofelijke reeks bezig. De troepen van trainer Phillip Cocu wonnen niet alleen de laatste negen wedstrijden in de Eredivisie, maar zijn in competitieverband ook al negentien opeenvolgende duels ongeslagen. Sinds 19 september (bij Heracles) werd er niet meer verloren en dat wil PSV in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (zaterdagavond) graag zo houden.

Het uitduel met Groningen is op voorhand pittig, maar PSV denkt de horde te kunnen nemen in de spannende titelstrijd met Ajax, dat één puntje achter staat. "Iedereen is gefocust op het einddoel", verzekert Cocu bij PSV TV. "Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd, maar wij zijn vol in de race om het kampioenschap en het vertrouwen onderling is groot. Alles moet alles voor wijken voor het einddoel."

De selectie van PSV is al weken buitengewoon fit. Alleen Simon Poulsen ontbreekt nog met fysieke klachten, voor de rest is iedereen inzetbaar. Dat geldt ook voor Jetro Willems, die eerder deze week nog met een enkelkwetsuur rondliep. "Hij is de afgelopen twee trainingen voluit gegaan en is dus inzetbaar", aldus Cocu, die blij is met zijn fitte groep. "De belastbaarheid van de groep is hoog. Dat is zeker in de fase dat je iedereen nodig hebt en wil presteren fijn."

De fitheid van de groep verhoogt wel de concurrentie, geeft Cocu ook aan. "Natuurlijk we moeten nu moeilijke keuzes maken, maar dat is iets dat een coach graag doet. De druk voor een speler om een maximale prestatie neer te zetten is groot. Niemand heeft nu de garantie dat hij zomaar speelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen