Utrecht maakt feestweek compleet in Heerenveen

5 maart 2016, 22:46

FC Utrecht heeft zaterdagavond op bezoek bij SC Heerenveen een eclatante zege geboekt. In Friesland deelde Utrecht de lakens uit en door doelpunten van Andreas Ludwig, Christian Kum en Ruud Boymans (2) werd de thuisploeg op een flinke nederlaag getrakteerd: 0-4. Heerenveen speelde na een rode kaart voor Joey van den Berg een uur lang met een man minder en zag de score in de slotfase hoog oplopen.

Willem Janssen keerde na een langdurige periode van blessureleed als aanvoerder terug in de basis bij Utrecht en de ervaren middenvelder zag zijn ploeg geweldig uit de startblokken komen in het Abe Lenstra Stadion. Via Sébastien Haller kregen de bezoekers al na vijf minuten een dot van een kans, maar een subtiele volley van de Fransman stuiterde net naast het doel. Even later was het na een fraaie aanval wel raak toen Ludwig op aangeven van Haller de verre hoek vond.

In de tweede helft gebeurde er voor beide doelen lange tijd niets totdat Boymans een kwartier voor tijd op aangeven van Janssen zijn neusje voor de goal weer eens liet gelden. Twee minuten later was het duel definitief beslist toen Boymans met een schuiver doelman Erwin Mulder opnieuw kansloos liet. Uit een heerlijke vrije trap van invaller Nacer Barazite strooide Kum vlak voor tijd met het hoofd nog wat extra zout in de Friese wonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen