Feyenoord heer en meester tegen zwak FC Twente

10 april 2016, 18:46   Bijgewerkt: 10 april 2016, 19:03

Feyenoord heeft goede zaken gedaan in de strijd om plek drie. De Rotterdammers domineerden op bezoek bij FC Twente en kwamen bijna geen moment in de problemen. Een intikker van Michiel Kramer was genoeg voor de winst (0-1).

Feyenoord is bezig aan een sterke reeks. Voorafgaand aan het duel met FC Twente won het zes wedstrijden op rij. Toch is dat geen garantie in Enschede, waar de Tukkers een sterk tweede seizoenhelft beleven en altijd weten te scoren.

Die doelpunten worden vrijwel altijd ingeluid of gemaakt door Hakim Ziyech. Alle ogen waren gericht op de man die al eerder in verband werd gebracht met de Rotterdammers. Ziyech is de absolute smaakmaker van FC Twente dit seizoen. Hij werd ook strak gedekt door Feyenoord, dat meteen met minimaal twee man op de middenvelder afkwam.

En dat was effectief. Ziyech kwam niet lekker in de wedstrijd, en de thuisploeg miste een speler als aanvoerder Felipe Gutierez die het spel kan verleggen op het middenveld. In die linie had Feyenoord veel overwicht en won het bijna alle duels. Het elftal van trainer Giovanni van Bronckhorst oogde fris en zelfverzekerd in de Grolsch Veste.

In de eerste helft beloonde het zichzelf dan ook met een treffer. Eljero Elia bereidde het doelpunt voor, met een handige actie tussen twee Tukkers door. Vervolgens was het afleggen bij de achterlijn en een kwestie van intikken voor spits Michiel Kramer, die zoals wel vaker precies op de goeie plek stond om het laatste zetje te geven: 0-1.

Terwijl er na dat moment meer druk en lef van FC Twente werd verwacht, bleef Feyenoord sterk. Het combineerde eenvoudig tussen de linies, dankzij de ruimte die er continu lag. Vooral Karim El Ahmadi, Tonny Vilhena en Jens Toornstra waren de sterkhouders in Enschede. Voornamelijk via Kramer kreeg Feyenoord genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar het verzuimde keer op keer. De thuisploeg kreeg de tegenstander ook in de slotfase niet aan het wankelen.

De Rotterdammers staan nu zes punten voor op de nummer 4, FC Utrecht. Twente blijft 13e. Roda is achtervolger met vier punten minder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen