Sunderland kan 'Nederlands' Newcastle genadeklap geven

Jw
11 mei 2016, 16:21

Het degradatiespook is vanavond in Newcastle. Hoewel The Magpies zelf niet in actie komen, kan concurrent Sunderland vanavond een knock-out uitdelen. Patrick van Aanholt laat bij winst op Everton zijn collega-internationals van Newcastle United degraderen naar de Championship.

Newcastle United staat op de achttiende plaats, waarmee het in de gevarenzone bivakkeert. Sunderland heeft slechts één punt meer, maar nog wel een wedstrijd extra tegoed, die het vanavond afwerkt. Bij winst zijn The Black Cats in de laatste speelronde niet meer te achterhalen door Newcastle.

Dat zou betekenen dat in één klap meer dan een handvol Nederlanders uit de Premier League verdwijnt. Georginio Wijnaldum, Siem de Jong, Daryl Janmaat, Tim Krul en Vurnon Anita zullen vanavond ongetwijfeld vol spanning voor de buis zitten om de verrichtingen van Sunderland te volgen.

Dat Newcastle United een teleurstellend seizoen meemaakt, was ook te zien aan de trainerswissel in maart. Voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren werd de laan uitgestuurd en Rafael Benitez werd als crisismanager aangesteld. Hoewel degradatie nog geen feit is, heeft ook de Spanjaard niet voor een transformatie kunnen zorgen.

Mocht het doek vanavond niet vallen voor Newcastle United, dan wordt de laatste speelronde beslissend. Op het eerste oog lijkt Sunderland daarbij in het voordeel met een uitwedstrijd tegen Watford. Newcastle United neemt het op tegen nummer twee Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen