Poolse bondscoach op zijn hoede voor Portugese counters

Jw
29 juni 2016, 22:52
Foto: © ProShots

Polen neemt het morgen in de eerste kwartfinale op het EK op tegen Portugal. Van de strijd kan een prachtige poster worden gemaakt. Polen wordt aangevoerd door Bayern München-topscorer Robert Lewandowski, Portugal op zijn beurt door de beste speler ter wereld: Cristiano Ronaldo. Beide bondscoaches begrijpen de aandacht voor hun sterspelers.

"Portugal is een team met veel kwaliteiten in de voorhoede, maar ze staan ook verdedigend goed. Wat mij duidelijk is, is dat ze razendsnel kunnen tegenaanvallen, zodra ze de bal afpakken. We verwachten een lastige wedstrijd, maar ik trek wel mijn eigen plan", aldus bondscoach Adam Nawalka van Polen.

Veel aandacht gaat uit naar Lewandowski, die nog altijd wacht op zijn eerste doelpunt. "Lewandowski is een erg belangrijke speler. Hij doet het uitstekend in zijn rol als aanvoerder. Bovendien is hij fysiek en mentaal in topconditie en presteert goed", ontkent Nawalka een vormcrisis bij zijn belangrijkste speler.

Aandacht voor Ronaldo

Bij Portugal eist Cristiano Ronaldo natuurlijk de aandacht op. Dat is niet erg, vindt bondscoach Fernando Santos van Portugal. "Iedereen heeft het over hem en daar is natuurlijk een reden voor: hij is een briljante speler. Er zijn honderden spelers waar we het elke dag niet over hebben, maar het is normaal om over spelers als Ronaldo en Lewandowski te praten. Ronaldo weet hoe hij met die druk om moet gaan."

"Het wordt een evenwichtige strijd, al denk ik niet dat we al een tegenstander zijn tegengekomen, die op Polen lijkt. Het is een erg tactisch team. Ze schakelen snel om van verdediging naar aanval en je kunt zien dat er achter de schermen veel werk in zit", was Santos lovend over zijn opponent.

[photo,98773,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen