Topman Belgische bond: "Van Gaal is gewoon te duur"

Ger
6 juli 2016, 15:06

Door de uitschakeling van de Rode Duivels in de kwartfinales van het EK staat de positie van bondscoach Marc Wilmots flink onder druk. Volgens de Belgische voetbalbond is een vertrek van de oud-international momenteel echter niet aan de orde.

Onze zuiderburen gingen vrijdag met 3-1 onderuit tegen Wales. De onverwachte exit leidde tot ontevredenheid in België en Wilmots kreeg veel kritiek te verwerken. Mede ingegeven door financiële motieven krijgt de keuzeheer voorlopig toch het vertrouwen van de bond. "Zijn ontslagvergoeding bedraagt minstens één miljoen euro, we moeten dan ook afwachten wat de intenties van Wilmots zijn", zegt Gérard Linard, voorzitter ad-interim van de KBVB, in Het Nieuwsblad.

De naam van Louis van Gaal zingt rond als eventuele opvolger van Wilmots, maar een eventuele deal lijkt ver weg. "We worden vaak vergeleken met de grote voetballanden maar financieel kunnen we met hen niet concurreren", stelt Linard. "Wij hebben niet het budget van Frankrijk, Spanje of Duitsland. Van Gaal? Zo'n topcoach is voor ons niet betaalbaar. Tenzij die serieuze toegevingen doet, is die gewoon te duur voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen