Bosz: "Het was niet mooi, maar dit is belangrijk"

3 augustus 2016, 22:41

Het voetbal van Ajax was niet om aan te gluren in het belangrijke uitduel met PAOK Saloniki, maar daar heeft voetbalminnend Nederland maling aan. De Amsterdammers wonnen dankzij twee goals van Davy Klaassen met 1-2 in Thessaloníki en gaan daarmee verder naar de vierde voorronde van de Champions League. Coach Peter Bosz is opgelucht.

"Dit is absoluut belangrijk", reageerde Bosz na afloop bij Ziggo Sport op de matige vertoning, maar de overwinning van Ajax. "Ik vond het voetbal absoluut slecht, terwijl dat helemaal niet nodig was. Omdat we met drie spelers achterop speelden, kregen we de ruimte om op te bouwen. Dat deden we echter niet goed. We hadden met een hoger tempo de vrije man moeten vinden, maar het tegendeel was waar, waardoor we ze niet kapot konden spelen", analyseert de Ajax-keuzeheer.

Vooral in de eerste helft leek het prijsschieten te zijn voor PAOK. "We mochten van geluk spreken dat ze er in de eerste helft geen tweede goal bij geprikt hebben. Ik was blij dat het 1-1 stond bij de rust", aldus Bosz. "Ik vind wel dat we grip hadden, maar we waren veel te slordig. Dat zal ook met vastigheid te maken hebben. Iedereen bij ons heeft een uitstekende techniek, maar dat kwam er niet uit. De uitvoering was slecht, dat kunnen wij veel beter."

"Het was zeker niet mooi maar we moesten knokken en zitten in de volgende ronde", concludeert Bosz verder. "Het is overigens niet zo dat er iets van druk van me afgevallen is. Ik ben bezig om het elftal beter te maken. Jezelf druk maken helpt dan niet. De kritiek gebeurt toch, en anders ben je jezelf alleen maar aan het opvreten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen