Kwetsbaar Roda schenkt Vitesse tweede competitiezege

20 augustus 2016, 20:38

Vitesse heeft zaterdagavond een minimale zege geboekt op opponent Roda JC: 0-1. Roda bood weinig tegenstand en blonk uit in persoonlijke fouten. De Limburgse defensie zag toe hoe Lewis Baker de uitploeg in de eerste helft naar de beslissende 0-1 schoot. Roda-invaller Nesteros Mytides mikte in de slotfase een uitgelezen kans op de 1-1 voor een vrij doel op de paal.

Zowel Roda JC als Vitesse kenden de afgelopen jaren veel wisselingen binnen de selectie, met een lange reeks aan buitenlandse aankopen. Vitesse lijkt echter langzaam afstand te nemen van haar reputatie als vreemdelingelegioen, door zich deze zomer te beperken tot het aantrekken van twee Nederlandse aanwinsten: Navarone Foor en Ricky van Wolfswinkel.

Roda kreeg in de eerste helft geen grip op de uitploeg. Het mocht van geluk spreken dat Kevin Leerdam voorafgaand aan de 0-1 een vrije kopkans over mikte, waardoor de schade voor de rust beperkt bleef. Roda probeerde via de tegenaanval voor gevaar te zorgen. Dat lukte  één keer bijna, toen de bal na een rappe aanval voor de voeten kwam van Adil Auassar in het vijandelijk penaltygebied. De gelegenheidsaanvaller tikte de bal van dichtbij echter in de handen van Vitesse-doelman Eloy Room.

In de slotminuten kreeg Roda een uitgelezen kans om alsnog een gelijkmaker te produceren. Cypriotische invaller Nesteros Mytides nam positie in de spits en ontving de bal van Auassar, die knap doorkwam op links. Mytidis kreeg het leer panklaar voor zijn voeten en kon van dichtbij vrij intikken. De aanvaller mikte de ogenschijnlijk onmisbare kans echter tegen de paal van het doel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen