Teleurstellend Twente verliest in eigen huis van Excelsior

Ger
6 augustus 2016, 22:07   Bijgewerkt: 6 augustus 2016, 22:15
Foto: © ProShots

FC Twente is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. De Tukkers gingen in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Excelsior. Kevin Vermeulen en Leeroy Owusu maakten de doelpunten voor de Rotterdammers.

FC Twente begon zwak aan de eerste helft. Het was dan ook niet verrassend dat Kevin Vermeulen de bezoekers na dertien minuten spelen op voorsprong zette. Op aangeven van Nigel Hasselbaink zorgde de middenvelder voor een vroege voorsprong. Aan de kant van de thuisploeg was het vooral Hakim Ziyech die kansen wist te creëren. De spelmaker werd alleen voortdurend bewaakt en kwam daardoor nauwelijks in zijn spel. Ook vrije trappen brachten geen uitkomst. Geen enkele keer wist Ziyech met zijn schot Excelsior-doelman Tom Muyters te verrassen.

Twente was overigens niet kansloos en zette de bezoekers regelmatig goed onder druk. Het ontbrak de ploeg van René Hake echter aan scherpte. Met nog acht minuten op de klok was er toch de aansluitingstreffer voor de Tukkers via Jari Oosterwijk. Na de 1-2 begon Twente er duidelijk weer in te geloven. De ploeg bleef goed druk zetten en kreeg zelfs nog twee uitstekende mogelijkheden op de gelijkmaker. Goed ingrijpen van Muyters in tweede instantie op de inzet van Ziyech voorkwam een treffer.

Een goede kans was er ook voor Torgeir Børven in de slotminuten. Na een prima voorzet van Tim Hölscher kon de aanvaller net niet bij de bal. In de extra tijd gaf Excelsior weinig meer weg en sleepte zo de overwinning over de streep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen