FC Twente laat Heerenveen weer met lege handen achter

18 februari 2017, 20:28

SC Heerenveen is op de ranglijst gepasseerd door FC Twente. Een makkelijk gegeven strafschop, die koeltjes werd benut door Mateusz Klich, was genoeg voor de Tukkers om thuis af te rekenen met de Friezen (1-0). Heerenveen kreeg genoeg kansen na rust, maar had het vizier opnieuw niet op scherp staan.

Voorafgaand aan het duel wist het elftal van Jurgen Streppel al dat het geen eenvoudige avond zou gaan worden. In eigen huis is Twente dit seizoen sterk, met zeges op onder andere Vitesse en Ajax, terwijl de vorm bij Heerenveen al weken zoek is. In de laatste vijf duels werd maar liefst vier keer verloren. Het enige punt werd gepakt op eigen veld tegen rivaal FC Groningen.

Maar voortvarend begon het niet bepaald. FC Twente kwam gretig uit de startblokken en kreeg direct kansen via Dylan Seys en Fredrik Jensen. Het vergat zichzelf telkens te belonen voor het doel van Erwin Mulder. De doelman reageerde een paar keer katachtig en moest zijn ploeg meerdere keren flink oppeppen.

De bezoekers gingen meteen op zoek naar de (verdiende) gelijkmaker. Reza Ghoochannejhad werd meer gezocht, maar dat was vooral voor de combinatie; zelf kon de topscorer zelden voor gevaar zorgen. Doelman Nick Marsman kreeg het nog wel even druk, met een pegel van Younes Namli, pogingen van de dreigende Arber Zeneli en een aantal indraaiende corners.

Maar FC Twente hield stand en pakt dankzij de benutte penalty van Klich de zesde plaats. Heerenveen staat daar nu twee plekken onder met een puntje verschil.

[photo,104737,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen