Zwolle kruipt richting middenmoot na overwinning op NEC

10 februari 2017, 22:08

PEC Zwolle heeft de drie punten vanavond in eigen huis weten te houden. De formatie van Ron Jans speelde een moeizame eerste helft, maar wist na rust orde op zaken te stellen. Een van richting veranderd schot uit de draai van Nicolai Brock-Madsen brak de ban voor PEC, waarna Queensy Menig een kwartier later de eindstand op het bord zette: 2-0.

Trainer Peter Hyballa van N.E.C. had duidelijk geen zin om Zwolle het spel te laten maken, want hij liet zijn ploeg zeer voortvarend starten. Wojciech Golla kon al na twee minuten binnen koppen, maar Mickey van der Hart kreeg er nog net een hand tegenaan. Het was de opmaat naar een openingsfase waarin het spelbeeld op en neer golfde en beide ploegen aanvielen zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg ging hard op jacht naar de openingstreffer, maar kreeg steeds niet meer dan een hoekschop.

De thee had beide ploegen zichtbaar goed gedaan, want enkele momenten na aanvang van het tweede bedrijf had het al 1-1 kunnen staan. Was het eerst Taiwo Awoniyi die namens N.E.C. van dichtbij miste, even later deed Ehizibue dit namens Zwolle dunnetjes over door een perfect klaargelegde kans wild over te schieten. Het was vanaf dat moment wel PEC dat de klok sloeg. De ploeg wist de weg naar het doel van Joris Delle steeds beter te vinden en kon uiteindelijk juichen nadat de in goede vorm stekende Brock-Madsen met wat mazzel de 1-0 binnen schoot. Hij kreeg de bal in zijn voeten terwijl hij met zijn rug naar de goal stond. Uit de draai haalde hij uit en via het been van Mohamed Rayhi vloog de bal over Delle het doel in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen