Bosz: "Kunst om Eredivisie en Europa League te scheiden"

17 maart 2017, 16:08

Na de overtuigende 2-0 zege op FC Kopenhagen moet Ajax de knop snel weer omzetten. De nummer twee van de Eredivisie gaat komende zondag (aftrap 14.30 uur) op visite bij Excelsior. Coach Peter Bosz blikt vooruit op het duel met de Kralingers, maar staat ook stil bij de loting voor de kwartfinale van de Europa League. Daarin is Schalke 04 de tegenstander, zo is gebleken uit de loting.

"We willen zo ver mogelijk komen. Mijn eerste gedachten bij Schalke zijn: grote club uit een topcompetitie. Ze hebben veel internationale ervaring en een groot, modern stadion. We moeten het huidige elftal goed analyseren. Dat is de taak van Tonnie Bruins Slot. Ik houd me daar nu niet mee bezig. We richten ons vanaf nu weer op de competitie", zo citeert de clubwebsite Bosz.

In de Eredivisie is Excelsior zondag dus de tegenstander. "Het is voor ons allemaal de kunst de Eredivisie en de Europa League gescheiden te houden, maar dat is op een dag zoals vandaag niet te doen. Niet zozeer door de euforie maar ook omdat de loting vandaag na de training was. Daar hebben we met zijn allen naar zitten kijken tijdens de lunch in het spelershome. Maar vanaf nu moet de knop natuurlijk om naar Excelsior", aldus Bosz. De trainer kan op Woudestein 'gewoon' over Joël Veltman beschikken. De verdediger viel tegen Kopenhagen al snel uit met een ferme kneuzing aan zijn bil, maar kan spelen. Verder is iedereen ook fit.

Bosz vertrouwt erop dat Ajax wel snel genoeg kan schakelen tussen de Europa League en de competitie. "Dat hebben we vaker gehad op vrijdag dus dat is niet nieuw. Onze spelers weten dat Excelsior het thuis goed doet en dat Ajax het daar de laatste jaren vaak lastig heeft gehad. Iedereen is er bovendien van doordrongen hoe belangrijk het is om zondag drie punten mee naar huis te nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen