Feyenoord heeft titel voor het oprapen na winst op Vitesse

23 april 2017, 16:21

Feyenoord heeft zonder enige moeite de vooraf als lastig bestempelde horde Vitesse genomen. In het Gelredome werd het 0-2 in het voordeel van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst, dat nu nog maar twee overwinningen tegen Excelsior en Heracles is verwijderd van de eerste titel in achttien jaar. Vitesse wacht volgende week de bekerfinale tegen AZ, dat gisteravond won van FC Twente.

In het vervolg van het eerste bedrijf gooide Vitesse de schiettent wijd open, en hadden Jörgensen, Toornstra en Berghuis de derde treffer op hun schoen. In de tweede helft kwam er iets meer verzet van de thuisploeg, maar was Feyenoord nog steeds duidelijk de bovenliggende partij. Dit leverde niet bijzonder veel grote kansen op, en in de 67e minuut kreeg Vitesse zelfs haar eerste mogelijkheid van de wedstrijd, maar Jones ging goed gestrekt op een poging van Rashica.

De Rotterdammers kunnen rustig achterover leunen om te zien wat concurrent Ajax doet uit bij PSV, dat nu ook wiskundig is uitgeschakeld voor de titel. Vitesse lijkt verzekerd van de play-offs en heeft volgende week uiteraard de finale van de KNVB Beker te spelen.

[photo,106138,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen