Bosz ziet Sven Bender naar Bayer Leverkusen vertrekken

13 juli 2017, 14:05
Foto: © ProShots

Na acht seizoenen vertrekt Sven Bender bij Borussia Dortmund. De zevenvoudig international verkast, onder voorbehoud van een medische keuring, naar Bayer Leverkusen. Bij Leverkusen gaat de multifunctionele verdediger samenspelen met zijn tweelingbroer Lars, die sinds 2009 in Leverkusen speelt.

De transfer vindt plaats op nadrukkelijk verzoek van de 28-jarige Bender zelf. "Enkele dagen geleden ben ik naar de directie gegaan en heb ik hen gevraagd of ik deze nieuwe uitdaging aan mag gaan. Ik wil graag voetballen en mede door blessures is het me niet gelukt om bij BVB veel aan spelen toe te komen. Ik ben de club enorm dankbaar dat het mijn wens, ondanks het feit dat ze me eigenlijk niet kwijt wilden, respecteert", stelt hij.

Met Dortmund won Bender twee landstitels en twee nationale bekers, ook bereikte hij met de club de finale van de Champions League. Door een blessure miste hij het door Duitsland gewonnen WK van 2014.

Borussia Dortmund staat sinds deze zomer onder leiding van Peter Bosz, overgekomen van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen