Gio blijft stoïcijns onder kritiek: "Geen invloed op mij"

27 oktober 2017, 15:17   Bijgewerkt: 27 oktober 2017, 16:35
Foto: © ProShots

Met één punt uit de laatste drie thuisduels, het verlies tegen Ajax, een weinig bevredigende bekerzege op Swift en een achterstand van acht punten op koploper PSV heeft Feyenoord er weleens beter voor gestaan. 4,5 maand na de behaalde landstitel heeft de euforie in Rotterdam-Zuid plaatsgemaakt voor zorgen.

Coach Giovanni van Bronckhorst kreeg als gevolg van het bovenstaande op de persconferentie in aanloop naar het uitduel met Roda JC van zaterdagavond veel vragen over de steeds penibeler wordende situatie bij Feyenoord. "De sfeer is niet negatiever dan vorig seizoen", meent de trainer. "De druk is er altijd, de druk van elke wedstrijd moéten winnen. Dat is nog steeds hetzelfde als vorig jaar. Het is moeilijk om de hoofdoorzaak te noemen, maar er speelt natuurlijk wel een aantal dingen mee. De vele blessures, dat is vooral anders dan vorig seizoen. Daardoor hebben we ook een aantal nieuwe spelers moeten inpassen, wat ook voor hun weer een stap omhoog was. Dat zijn wel twee dingen die anders zijn dan vorig jaar", stipt Gio aan.

Dat Feyenoord door de tegenvallende prestaties veel kritiek om de oren krijgt, verrast Van Bronckhorst niet. "Dat is voetbal. Je wordt altijd beoordeeld op de resultaten. Dat geldt niet alleen voor mij, maar voor elke trainer. We komen natuurlijk uit een heel succesvolle periode, met drie prijzen in twee jaar. Het kampioenschap is nog maar net achter de rug, maar zo snel kan het gaan in het voetbal. Als je aantal maanden later minder gaat dan wat je hoopt, dan komt er kritiek", weet Gio, die er niet anders van wordt. "De kritiek heeft geen invloed op mij. Ik blijf gewoon functioneren zoals ik dat altijd gedaan heb. Of dat nou richting het kampioenschap is, of in de periode waarin we nu of in het verleden zitten. Uiteindelijk is dat ook wat je maakt als coach. Dat heeft heel veel positiviteit gebracht bij de club. Als het iets minder gaat, moet je door blijven gaan. Dat vertrouwen heb ik ook in mezelf en krijg ik ook van de spelers en de club."

Een speler die zich afgelopen woensdag tegen Swift onttrok aan de malaise, was Sam Larsson. Met een hattrick was hij goud waard tegen de amateurs. "Ik was afgelopen woensdag zeer tevreden over hem. Hij heeft een signaal afgegeven met een uitstekende wedstrijd. Hij zit heel dicht tegen een basisplaats aan, zeker omdat hij deze ook al gehad heeft."

Na het duel in Kerkrade van zaterdagavond speelt Feyenoord op woensdag de uitwedstrijd tegen Shaktar Donetsk.

[photo,109755,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen