Officieel: Iniesta tekent contract voor het leven bij Barça

6 oktober 2017, 11:55   Bijgewerkt: 6 oktober 2017, 13:19

Lange tijd werd er volop gespeculeerd over zijn toekomst, maar er is eindelijk duidelijkheid ontstaan: Andrés Iniesta blijft verbonden aan FC Barcelona. De spelmaker heeft een contract voor het leven getekend in Camp Nou, zo maakt de Catalaanse topclub via de officiële kanalen bekend.

In Catalonië werd gevreesd dat het kind van de club misschien wel afscheid zou nemen van Barcelona, maar Iniesta zal zijn carrière dus afsluiten op de plaats waar het voor hem allemaal begon. Op 12-jarige leeftijd, in september 1996, voegde El Blanquito zich al in de jeugdopleiding van Barça. Het was het begin van iets heel moois, aangezien Iniesta samen met Messi de speler met de meeste prijzen is in de historie van Barcelona: dertig stuks.

De teller van Iniesta staat tot dusver op 639 officiële wedstrijden in de hoofdmacht, waarmee hij tweede staat op de lijst met spelers die de meeste duels voor Barça hebben gespeeld. Xavi is de nummer één wat dit betreft, met 767 optredens. De 33-jarige Iniesta maakte 55 doelpunten voor het eerste elftal van Barcelona, waarin hij op 29 oktober 2002 debuteerde.

Iniesta draagt sinds 2015, toen Xavi naar Qatar vertrok, de aanvoerdersband bij Barcelona.

De video waarmee Barça het contract viert:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen