Pusic vervangt Hake even: "Emotioneel en onwerkelijk"

20 oktober 2017, 15:37
Foto: © ProShots

Het zal even wennen zijn, komende zaterdag: niet René Hake, maar Marino Pusic staat dan als coach van FC Twente langs de lijn in De Grolsch Veste. De assistent-trainer neemt, voor de thuiswedstrijd tegen Roda JC, de taken van de teruggeschoven Hake over totdat de Tukkers een nieuwe hoofdtrainer hebben gevonden.

Voordat Pusic vooruitblikt op de wedstrijd tegen Roda JC, staat hij nog even stil bij de gebeurtenis van afgelopen woensdag; de gang van zaken rond Hake. "Het is buitengewoon vervelend allemaal. Een emotionele dag. Onwerkelijk ook wel", zo wordt Pusic geciteerd op de clubwebsite. "Tegelijkertijd weet je dat dit in de voetballerij mogelijk is. Ik heb er veel respect voor hoe Rene dit heeft opgepakt, als professional en als mens. Vind het heel knap hoe hij dit de groep heeft verteld. Dat siert hem en zegt veel over hem. Het was voor mij belangrijk dat mijn naaste collega's – inclusief Rene zelf – het oké vonden dat ik het tijdelijk overneem."

Er is niet veel tijd om uitgebreid na te denken over alles wat er gebeurt, omdat zaterdagavond alweer de thuiswedstrijd tegen Roda JC wacht. De Limburgers hebben op dit moment evenveel punten als Twente: zes stuks, na acht speelronden. Hoewel de Tukkers op doelsaldo nog wel vijftiende staan, kunnen ze zich eigenlijk geen schade veroorloven. "Er wacht ons een zeer belangrijke week. We zijn professionals, moeten onze verantwoordelijkheid nemen en die dragen. Dat betekent ook dat we nieuwe energie moeten vinden. Ik vind het knap hoe de groep dat heeft opgepakt. In de training merk je dat de focus richting de wedstrijd gaat. Dat is goed. We moeten er namelijk ondanks alle omstandigheden zaterdag tegen Roda staan", aldus Pusic.

Pusic zegt bij Roda JC gelijkenissen te zien met Twente, maar vindt het vooral belangrijk om de focus op zijn eigen ploeg te houden. Of hij gaat sleutelen aan de basisopstelling, is nog niet duidelijk. "Het is belangrijk dat we ons aan onze afspraken houden in het veld. En met passie spelen." Volgens TC Tubantia is Haris Vuckic de enige speler die ontbreekt aan de zijde van de ploeg uit Enschede.

Verbeek

Gertjan Verbeek staat op de nominatie om Hake op permanente basis te vervangen als hoofdcoach, maar witte rook laat in ieder geval nog tot na het weekend op zich wachten. "We hebben constructieve gesprekken", zegt Verbeek tegen de NOS over zijn mogelijke nieuwe job. "Maar er zitten nogal wat haken en ogen aan. Twente moet alles terugkoppelen omdat ze onder curatele staan en er staat een drukke week op het programma. Als we tot een akkoord komen, en zover is het nog niet, wil ik sowieso een paar dagen de tijd hebben om met de groep te werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen