Arbiter Dieperink debuteert in Eredivisie: "Nuchtere jongen"

1 november 2017, 16:07

De elfde speelronde in de Eredivisie levert komend weekend een debutant in de arbitrage op. Rob Dieperink mag met Excelsior - Roda JC Kerkrade zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau fluiten. De 29-jarige scheidsrechter blijft met beide benen op de grond staan en zal zich niet ineens anders gaan voorbereiden.

"Ik ben nu eenmaal een nuchtere jongen", vertelt Dieperink op de KNVB-website. "Dat is voor een scheidsrechter ook wel een belangrijke eigenschap. De voetbalwereld is heel mooi, maar je moet soms sterk in je schoenen staan."

Dieperink fluit al vijf jaar in de Jupiler League. "Ik merk dat het steeds beter gaat, dat ik de 'controle' over wedstrijden heb, ik ze kan leiden zoals ik dat wil. Na zeventig wedstrijden Jupiler League weet je ook wel wat er op je afkomt. Ik kreeg ook steeds aansprekender wedstrijden, dus wat dat betreft is dit een bevestiging van mijn goede ontwikkeling", zegt hij.

Dieperink kijkt uit naar de wedstrijd tussen Excelsior en Roda JC, maar wijkt niet af van zijn voorbereiding. "Er zal zeker een wat ander gevoel zijn zaterdag, maar ik ben geen type dat snel de polonaise loopt. Ik besef dat je als scheidsrechter altijd wat geluk nodig hebt en ook dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd. Ik ga me focussen op de teams, de speelstijlen en de belangrijkste spelers. Zodat ik zaterdag goed fluit. En uiteraard ook kan genieten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen