De Bruyne uit stevige kritiek: "Tactisch geen goed systeem"

12 november 2017, 14:16   Bijgewerkt: 12 november 2017, 15:29

Kevin De Bruyne is na de oefenwedstrijd van België tegen Mexico flink kritisch op het nationale elftal. De middenvelder van Manchester City vindt dat er vooral op tactisch gebied nog heel wat te verbeteren valt voor de ploeg van Roberto Martinez.

De Bruyne speelde één helft mee in de wedstrijd tegen Mexico (3-3) en toonde zich na afloop kritisch. "Zolang er tactisch geen goed systeem staat, zullen we moeilijkheden blijven hebben tegen ploegen zoals Mexico", zegt hij in gesprek met Sporza. "Zij probeerden onze vijf verdedigers zo laag mogelijk vast te zetten en dan beginnen wij te zwemmen op het middenveld, want dan staan we daar met vijf tegen zeven."

Volgens De Bruyne gaat België te veel uit van individuele kwaliteiten. "Tegen Mexico hadden we weinig balbezit en dan heb je een klein probleem. Iedereen komt dan in een spelsysteem dat hem niet ligt", analyseert de middenvelder, die stelt dat het nog een stuk beter zal moeten om kans te maken op de wereldtitel. "Het is aan de trainer om een oplossing te vinden. Daar heb je maar een paar weken voor nodig. Het moet duidelijk zijn. Als dat lukt, maken we een goede kans in Rusland."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen