Oranje niet, maar Ziyech wel naar WK: "Het kan raar lopen"

14 november 2017, 16:34

Twee jaar geleden was Hakim Ziyech nadrukkelijk in beeld bij het Nederlands elftal, maar de spelmaker uit de Eredivisie koos destijds voor het nationale elftal van Marokko. Nu, in 2017, heeft de middenvelder van Ajax zich met het Afrikaanse land geplaatst voor het WK en is Nederland gesneuveld in de kwalificatie. Ziyech kan zijn geluk niet op.

Zaterdagavond won Marokko met 0-2 bij Ivoorkust, waardoor kwalificatie voor het WK een feit was. "Dit was een van de mooiste weken in mijn leven", blikt hij terug tegenover de NOS. "Het was een echte vechtwedstrijd, met veel duels en lange ballen op een slecht veld. Maar na de wedstrijd was het feest met de spelers, met de trainers. En daarna is het in Marokko ook een groot feest geworden."

De beste prestatie van Marokko op een WK ooit was het bereiken van de tweede ronde, maar Ziyech denkt dat de huidige ploeg hoge ogen kan gaan gooien. "We hebben veel goede spelers", vindt de middenvelder. "Dat was vaker zo, maar nu zijn we echt een team. Iedereen gaat voor elkaar door het vuur en ik denk dat we dat ook hebben uitgestraald. Als een van ons het moeilijk heeft, dan komt de ander al om te helpen. En ook binnen de organisatie was het rustig."

Achteraf kan gezegd worden dat Ziyech een goede keuze heeft gemaakt door voor Marokko te kiezen. "Dat wist ik al van tevoren. Ik hoef achteraf niet te bedenken of dit de goede keuze was. Dat is voetbal hè? Het kan soms raar lopen."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen