Ruime oefenzeges FC Groningen en Sparta, Utrecht gelijk

8 november 2017, 16:50

FC Groningen boekte woensdagmiddag een ruime oefenzege op Preußen Münster. De Duitse bezoekers, die al na een half uur met tien man stonden, werden met 4-1 verslagen. Ook Sparta Rotterdam boekte een ruime oefenzege terwijl FC Utrecht tegen De Graafschap niet verder kwam dan 1-1.

FC Groningen-Preußen Münster

Tom van Weert opende na acht minuten de score tegen Preußen Münster, dat uitkomt in de 3. Bundesliga. Binnen een kwartier spelen was ook de tweede Groningse treffer een feit. Nadat een corner in eerste instantie werd weggewerkt, schoot Jesper Drost de 2-0 binnen. Sebastian Mai maakte nog de aansluitingstreffer voor de Duitsers, maar de bezoekers konden daar niet lang van genieten.

Na een handsbal van Fabian Menig moest Münster met tien man verder en kreeg Groningen een penalty toegewezen. Van Weert maakte vervolgens vanaf elf meter zijn tweede treffer van de middag. Het vierde doelpunt kwam op naam van invaller Lars Veldwijk te staan. Hij bepaalde op aangeven van Michael Breij de eindstand op 4-1.

FC Utrecht-De Graafschap

FC Utrecht speelde op sportcomplex Zoudenbalch met 1-1 gelijk tegen De Graafschap. Waar De Graafschap zo veel mogelijk vasthield aan de basiself van de laatste weken, koos Erik ten Hag er voor om vooral reserves een kans te geven. Utrecht kreeg de meeste kansen en leek op voorsprong te komen dankzij Cyriel Dessers. Hij zag zijn treffer echter afgekeurd worden wegens buitenspel.

Na 68 minuten spelen was het De Graafschap dat de openingstreffer maakte via Fabian Serrarens. Zo leek Utrecht te gaan verliezen van de Jupiler League-club, maar in de slotfase viel de gelijkmaker alsnog. Een van richting veranderd schot van Silla Sow zorgde voor de 1-1 eindstand.

Sparta- FC Volendam

Sparta Rotterdam had in eigen huis geen enkele moeite met FC Volendam: 4-0. Al na drie minuten tekende Nick Proschwitz voor de openingstreffer. Iets meer dan een kwartier later verdubbelde Stijn Spierings de voorsprong. Na rust scoorde Sparta nog tweemaal. De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Ragnar Ache de derde Rotterdamse treffer binnenschoot. Ook het slotakkoord was voor Ache. Hij maakte in de vijftigste minuut 4-0. Daar bleef het uiteindelijk bij.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen