Feyenoord laat veel punten liggen na midweekse duels

3 december 2017, 10:53   Bijgewerkt: 3 december 2017, 12:03
Feyenoord laat veel punten liggen na midweekse duels

Ajax verspeelde vorig seizoen na midweekse wedstrijden ontzettend veel punten. Dit seizoen laat ook Feyenoord opvallend veel liggen na wedstrijden in de Champions League of KNVB-Beker. Keeper Brad Jones gaf zaterdagavond na de 1-0 overwinning op Vitesse al toe dat de Rotterdammers moeite hebben met de duels in het miljardenbal.

De eerste nederlaag van het seizoen (PSV, 1-0) was na de wedstrijd tegen Manchester City, de wedstrijd waarin Feyenoord kansloos was. Een week later werd er in de eigen Kuip verloren van NAC Breda (0-2) en had de ploeg van Giovanni van Bronckhorst ook midweeks gespeeld. ADO Den Haag was de opponent in de KNVB-Beker en werd wel verslagen.

Na de 1-2 thuisnederlaag tegen Shakhtar Donetsk op dinsdags in Europa, volgde de (meer) pijnlijke 1-4 thuisnederlaag tegen rivaal Ajax. Daarmee volgden tot dusver alle (!) nederlagen in de Eredivisie dit seizoen na een midweeks duel. Na de return tegen Shakhtar (3-1), volgde wederom puntverlies, ditmaal tegen ADO Den Haag (1-1). Daarvoor hadden de Rotterdammers ook al punten laten liggen tegen Roda JC (1-1), toen het een paar dagen eerder met moeite voorbij amateurclub Swift was gekomen.

Volgens Jones is een van de redenen voor de matige resultaten de wisselende achterhoede. "De afgelopen twee weken zijn we achterin weer solide. Vorig seizoen hadden we bijna geen blessures", aldus de keeper tegen FOX Sports.

Blessures

Mede door die blessures had Feyenoord vermoedelijk ook meer moeite met het overvolle programma. Doordat er meer spelers geblesseerd raakten, waren de roulatiemogelijkheden voor Van Bronckhorst minder. Dat zorgde er weer voor dat de belasting op de fitte spelersgroep groter werd. Dat zorgde weer op verhoogde blessurekansen, meer vermoeidheid, enzovoort. Natuurlijk is het onmogelijk om keiharde conclusies te trekken - zo speelde Feyenoord evenveel duels mét een midweekse wedstrijd ervoor dan zonder -, want meer factoren zijn buitenbeschouwing gelaten. 

Maar als je van de zeventien verliespunten er dertien (!) na een midweekse wedstrijd laat liggen (bijna tachtig procent), is dat ook geen toeval meer te noemen. Wat dat betreft had Jones na het duel met Vitesse meer dan gelijk: Feyenoord heeft moeite met de midweekse (Champions League-) wedstrijden.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zo kijk je vanuit het buitenland naar de Europa League-finale

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen