Keizer houdt vast aan systeem: "Spelen steeds beter"

13 december 2017, 17:05

Ajax ontvangt donderdagavond in eigen huis Excelsior. De Amsterdammers moeten het goede resultaat tegen PSV een vervolg zien te geven. Trainer Marcel Keizer laat weten ook tegen de Rotterdammers vast te zullen houden aan de 3-4-3-formatie.

Ajax laat dit seizoen zien er in topwedstrijden te staan, maar verloor juist punten tegen opponenten lager op de ranglijst. "De laatste weken zijn we steeds beter gaan spelen. Maar je moet het wel elke week laten zien", zegt Keizer tegenover Ajax TV. De trainer wil tegen Excelsior vasthouden aan hetzelfde systeem, met Frenkie de Jong als inschuivende verdediger. "Het zou gek zijn als we dat niet zouden doen."

Ajax moet het donderdag doen zonder de geschorste Lasse Schöne. Zijn logische vervanger op het middenveld zou Siem de Jong zijn, hoewel ook Carel Eiting op die positie uit de voeten kan. "Het zou kunnen, maar de opstelling maak ik nog niet bekend", aldus Keizer, die de overige tien namen wel hetzelfde laat. "We gaan niet rouleren. Iedereen traint hard, maar er zijn jongens die het nu verdienen om te spelen. Dus die gaan gewoon spelen. "

Excelsior is na vijftien speelronden de nummer elf op de ranglijst. "Het is een stabiele ploeg, ze doen het goed. Ze hebben een goed voetballend middenveld, een aanval die heel veel energie in de wedstrijd steekt en een solide achterhoede. Het zal moeilijk worden voor ons", besloot de Ajax-trainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen