NAC revancheert zich tegen Excelsior voor recordnederlaag

3 december 2017, 19:04

NAC heeft zich zondagmiddag in eigen huis weten te revancheren voor de laatste thuiswedstrijd die de nummer vijftien speelde (0-8 tegen Ajax). De Bredanaars hadden twee benutte strafschoppen van Thierry Ambrose nodig voor een comfortabele 2-0 voorspong, maar lieten vervolgens de winst nog bijna glippen. Een tegentreffer van Mike van Duinen was echter niet de inleiding van een magische wederopstanding van Excelsior, omdat gouden wissel Paolo Fernandes koud na zijn invalbeurt de winnende wist te maken voor NAC: 3-1.

Excelsior had in Breda moeite zich onder de druk van de thuisploeg uit te voetballen en kwam na dik twintig minuten voetballen echt in de problemen toen arbiter Kevin Blom naar de stip wees. Korte werd licht aan zijn arm getrokken, wat de arbiter voldoende vond voor een strafschop. Het leek wat eenvoudig gegeven, maar daar maalde bij NAC niemand om. Thierry Ambrose nam plaats achter de bal en schoot de bal goed binnen. Ögmundur Kristinsson zat nog in de goede hoek, maar moest een echt antwoord schuldig blijven: 1-0.

Kort na de penalty had de marge al verdubbeld moeten worden toen opnieuw Ambrose goed naar de grond kopte. Kristinsson had ditmaal wel een goede reflex in huis en dus bleef een grotere voorsprong uit. Kort voor de rust kregen ook Rai Vloet en Mounir El Allouchi nog behoorlijke kansen op een treffer, maar beide middenvelders hadden het vizier niet op scherp staan.

NAC zat dus op rozen, maar liet na de tweede treffer de teugels om onverklaarbare redenen vieren. Excelsior voetbalde zich zodoende heel voorzichtig wat beter in de wedstrijd en bracht de marge een kwartier voor tijd zelfs terug tot één. Mike van Duinen draaide zich kort richting het doel van Bertrams en schoot venijnig raak: 2-1. De paniek sloeg hoorbaar toe op de tribunes, omdat NAC tot dat moment niet in de problemen was gekomen. Een gouden wissel van plaatsvervangend trainer Rob Penbers bracht uiteindelijk redding. Paolo Fernandes kwam in de 76e minuut binnen de lijnen en schoot nog geen minuut later pardoes de 3-1 binnen.

Met deze treffer zat de wedstrijd in het slot en dus kon het publiek de schaamte van twee weken eerder wat van zich afschudden. NAC doet met de driepunter de laatste plaats weer over aan Roda JC, terwijl Excelsior tiende blijft.

[photo,110592,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen