Ajacied Dekker: "Ook ik was op leeftijd dat ik door wilde breken"

21 februari 2018, 13:01

Ajacied Vince Gino Dekker moest meer dan een jaar geblesseerd toekijken, maar de twintigjarige linksbuiten is weer terug. Hij zat al bij de selectie van Jong Ajax en wacht nu op zijn eerste minuten. "Ik heb geen tegenslag meer gehad sinds januari. Ik zit nu op een wolk."

Hoe anders was dat in het najaar van 2016. Kraakbeenproblemen maakten een einde aan het seizoen. "Toen ben ik naar Duitsland gegaan, om geopereerd te worden in Stuttgart", vertelt Dekker op de website van Ajax. "Het zou zes tot zeven maanden duren om terug te komen. Door een terugslag en andere tegenslagen heeft de blessure me uiteindelijk veertien maanden gekost."

Mentaal kreeg Dekker het te verduren. Oud-teamgenoten Frenkie de Jong en Donny van de Beek maakten de stap naar Ajax 1, hij moest revalideren. "Je bent negentien, bijna twintig jaar. Ook ik was op een leeftijd dat ik door wilde breken. Andere jongens stromen door naar Ajax 1 en dan krijg ik die blessure. Dat was geen pretje. Maar, ik vind het super leuk voor die jongens, ik kan goed met ze opschieten. We zijn ook buiten het voetbal goede maten van elkaar."

De twijfel sloeg ook toe bij Dekker, maar gesprekken met een vertrouwenspersoon en zijn ouders hielpen hem door de moeilijke periode heen. Nu Dekker weer op het veld staat, is zijn wereld een stuk rooskleuriger. "In januari ben ik weer fris begonnen bij Ajax. Ik train weer lekker mee, het gaat goed en de trainers zijn tevreden over me. Ik heb geen tegenslag meer gehad sinds januari. Ik zit nu op een wolk. Er zijn dit seizoen nog 14 wedstrijden. Ik wil eerst 100 procent fit worden en dan minuten maken in Jong Ajax, dat is waar ik me volledig op focus. Ik heb alweer bij de wedstrijdselectie van Jong Ajax gezeten, voor 45 minuten ben ik zeker ready!"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen