AZ vergeet te scoren en laat punten liggen tegen Roda

4 februari 2018, 16:48

AZ heeft zondagmiddag in eigen huis tegen Roda JC punten laten liggen. De thuisploeg speelde bij vlagen flitsend voetbal, maar had bijzonder veel moeite het net te vinden. Het kwam twee keer op voorsprong via een eigen goal van Patrick Banggaard en een wonderschone treffer van Fredrik Midtsjø, maar Roda liet zich de kaas niet van het brood eten en knokte zich steeds terug. Jorn Vancamp en Maecky Ngombo waren goud waard voor de Limburgers: 2-2.

AZ was op basis van de ranglijst de torenhoge favoriet in dit duel en maakte die status aanvankelijk ook waar. Hoewel het tempo absoluut niet hoog lag, wellicht doordat beide ploegen een midweeks bekerduel in de benen hadden, bouwde AZ rustig op en had het de controle over het duel. Gevaar stichtte men bij vlagen ook, maar Mats Seuntjens en Thomas Ouwejan konden het net niet vinden. Diezelfde Ouwejan stond na een kwartier spelen wel aan de basis van de openingstreffer.

Hij kwam goed door op links, zag zijn ploeggenoot Wout Weghorst voor het doel staan en zette voor. De bal bereikte Weghorst echter nooit, want Roda-debutant Patrick Banggaard zette zijn voet tegen de bal. Een ongelukkige ingreep, want hij werkte hiermee de bal achter zijn eigen doelman: 1-0. AZ had de voorsprong die het wenste, maar in plaats van door te drukken moest het niet veel later op zoek naar een nieuwe voorsprong. Een lange uittrap van Hidde Jurjus werd niet goed verwerkt door Pantelis Hatzidiakos, waardoor Jorn Vancamp de kans kreeg om te schieten. Dat deed hij met verve, want Bizot had geen antwoord op zijn schot: 1-1.

Tegen de verhoudingen in stond het weer gelijk, maar AZ liet zich nauwelijks van de wijs brengen. Het wist een aantal flitsende combinaties op de mat te leggen, maar Jahanbakhsh en Weghorst waren ongeduldig voor het doel. Uiteindelijk stelde Midtsjø met een heerlijke poeier weer orde op zaken. Hij had alle ruimte bij een afvallende bal, twijfelde niet en passeerde Jurjus van een meter of 25. Sneu voor de Roda-goalie, die even daarvoor een vrijstaande Jahanbakhsh nog van scoren af weten te houden.

De marge was bij het ingaan van de tweede helft slechts één goal, wat AZ zichzelf mocht aanrekenen. De thuisploeg ging vrolijk door met voetballen en wist ook na de rust een aantal oogstrelende combinaties te produceren. Alireza Jahanbakhsh wist zelfs een Richard Witschge-achtige hooghoud-actie te produceren. Het leek zodoende een kwestie van tijd voor de Alkmaarders verder zouden uitlopen, maar gescoord werd er niet.

Roda hield stand en zag met het verstrijken van de tijd haar kans op een resultaat groeien. Bij AZ sloop ondertussen de frustratie in het spel, waardoor Roda zich zelfs aanvallend kon gaan roeren. Drie kansjes op rij voor de Limburgers leverden niets op, maar onoplettendheid achterin bij AZ na een hoekschop zorgde er toch voor dat de gelijkmaker kon vallen. De bal kwam namelijk terecht voor de voeten van Ngombo, die uit de draai en via de paal de 2-2 wist te maken.

De wedstrijd stond gezien het spelbeeld volledig op zijn kop en beide ploegen hadden nog twintig minuten om er drie punten van te maken. Er werd opportunistisch gespeeld en aan beide kanten ontstonden kansjes, maar gescoord werd er niet meer. Een teleurstellend resultaat  voor de Alkmaarders, maar voor Roda JC smaakte het broodnodige punt zoet.

Opstellingen en beoordelingen*

AZ: Remco Bizot 5.5; Jonas Svensson 7 (76. Ricardo van Rhijn -), Pantelis Hatzidiakos 4, Stijn Wuytens 5 , Thomas Ouwejan 5.5 ; Fredrik Midtsjø 7.5, Guus Til 7, Teun Koopmeiners 6 (81. Joris van Overeem -); Alireza Jahanbakhsh 5 , Wout Weghorst 5, Mats Seuntjens 6 (74. Ondrej Mihálik -)

Roda JC: Hidde Jurjus 6; Henk Dijkhuizen 6, Patrick Banggaard 5, Adil Auassar 6.5, Jannes Vansteenkiste 5.5; Mikhail Rosheuvel 6.5, Tsiy Ndenge 5.5, Simon Gustafson 6.5; Jorn Vancamp 6.5 (57. Mohamed El Makrini 5), Dani Schahin 5 (32. Maecky Ngombo 6.5), Donis Avdijaj 5.5 (70. Livio Milts 6)

* Spelers moeten ten minste twintig minuten in actie komen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen