PSV wint in De Kuip en zet stap richting kampioenschap

25 februari 2018, 16:31   Bijgewerkt: 25 februari 2018, 16:37

PSV heeft zondag een grote stap gezet richting het kampioenschap. Na het puntenverlies van Ajax tegen ADO (0-0) wist PSV op zijn beurt wel te winnen op bezoek bij Feyenoord. Het kwam geen moment echt in de problemen en vond drie keer het net: 1-3. Daardoor is het gat tussen PSV en Ajax op deze belangrijke Eredivisie-dag opgelopen tot zeven punten in het voordeel van de Eindhovenaren. 

En met die instelling liepen de Eindhovenaren ook op het veld. De duels werden grotendeels gewonnen op het middenveld door Jorrit Hendrix en Bart Ramselaar. Het leidde al snel tot een verdiende voorsprong voor PSV via Santiago Arias, die uit een voorzet helemaal vrij mocht binnenkoppen. Vorige week was de rechtsback ook al trefzeker, en ook nu tekende hij voor een belangrijke treffer.

Waar je zou verwachten dat Feyenoord meer druk ging zetten, bleef PSV het initiatief nemen en gevaar creëren. Tien minuten voor rust ontsnapte Steven Bergwijn aan de aandacht van Bart Nieuwkoop en zette PSV op 0-2. Hij gebruikte zijn snelheid tegenover de rechtsback om de bal vervolgens binnenkant-paal achter Jones te schieten en zette PSV in een zetel. 

De hoop leek weg bij Feyenoord, dat in de slotfase niets meer kon forceren en zich al leek te richten op het bekerduel met Willem II komende woensdag. Dankzij de zege vergroot PSV het gat met Ajax weer naar zeven punten. De titel is daardoor dichterbij gekomen voor PSV, dat deze belangrijke zondag in de Eredivisie meer dan uitstekend heeft doorstaan. 

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Brad Jones 6; Bart Nieuwkoop 5, Eric Botteghin 6, Jan-Arie van der Heijden 6, Tyrell Malacia 6; Karim El Ahmadi 6, Sofyan Amrabat 7, Tonny Vilhena 7; Steven Berghuis 6 (45. Jean-Paul Boëtius 7), Nicolai Jørgensen 7, Jens Toornstra 6.

PSV: Jeroen Zoet 7; Santiago Arias 8, Daniel Schwaab 6, Nicolas Isimat-Mirin 7, Joshua Brenet 7; Jorrit Hendrix 8, Marco van Ginkel 7, Bart Ramselaar 8; Gaston Pereiro 7 (85. Mauro), Luuk de Jong 7, Steven Bergwijn 8.

Man of the match: Steven Bergwijn 

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen