Spoorboekje: Vermeer vertelt, vol Jupiler League-programma

2 februari 2018, 07:00   Bijgewerkt: 1 februari 2018, 22:53

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat voor nieuws ons staat te wachten, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 2 februari.

Nieuws

Previews Eredivisie

Zoals gebruikelijk blikken de trainers van de Eredivisie-ploegen op vrijdag vooruit op de wedstrijden van het weekend. Welke spelers kunnen in actie komen en welke niet, en wat verwachten de coaches van het duel van hun ploeg? 

Specials

Hij maakt vergelijkingen a la Johan Cruijff, trainde al meerdere Eredivisiespelers en leeft als een koning in China. Toch is Jason Vermeer nog altijd pas 23 jaar en bijna niemand in Nederland kent hem. De jeugdtrainer werkt als voetbalman in China en heeft daar inmiddels een flinke reputatie opgebouwd. Zijn doel is om ooit terug te keren in Nederland, met innovatieve ideeën. In een openhartig interview deelt hij zijn visie en verhalen uit het Aziatische land.

Wedstrijden

Antwerp - Waasland-Beveren

Antwerp haalde dit seizoen al 25 (!) nieuwe spelers naar de Bosuil. Afgelopen zomer kwamen er liefst veertien spelers, deze winter kwamen daar nog eens acht bij. Dus moet er gepresteerd worden door de nummer vijf van België, die de laatste drie officiële duels niet wist te winnen. Dus is er een zege nodig op nummer elf Waasland-Beveren, aan nieuwe spelers in elk geval geen gebrek.

{image[316146][right-half][]}FC Volendam - Fortuna Sittard

De nummer vijftien van de Jupiler League tegen de nummer drie, toch is het bij die eerstgenoemde een stuk rustiger dan in Limburg. Trainer Sunday Oliseh was volgens meerdere media al ontslagen vanwege kritiek op de clubleiding, toch zit hij 'gewoon' op de bank in Noord-Holland. En waar Fortuna de laatste twee duels, is Volendam uitstekend begonnen na de winterstop: ze lieten nog geen punt liggen. Oftewel: een beladen potje.

Bekijk hier alle wedstrijden in de Jupiler League.

1. FC Köln - Borussia Dortmund

Een bijzonder duel voor Peter Stöger. Na succesvolle jaren bij Köln waarin hij zelfs Europees voetbal haalde, volgde dit seizoen door de laatste plaats na wikken en wegen een niet te vermijden ontslag. Door de exit van Peter Bosz in Dortmund was hij echter niet veel later alweer aan het werk. Nu staat hij tegenover zijn oude club: kan hij van ze winnen? Voor beide ploegen een zeer belangrijk duel.

Voetbal op tv

20.00 uur: Vitesse - FC Groningen, FOX Sports 3, live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: Voetbal op Vrijdag, FOX Sports 1, schakelkanaal met alle hoogtepunten 

20.00 uur: FC Emmen - NEC, FOX Sports 5, live verslag van het Jupiler League-duel

20.25 uur: 1. FC Köln - Borussia Dortmund, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

23.30 uur: Jupiler League samenvattingen, Veronica, samenvattingen van de Jupiler League-duels

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen