Tottenham deelt harde klap uit aan rivaal Arsenal

10 februari 2018, 15:23   Bijgewerkt: 10 februari 2018, 17:54

Arsenal ziet plaats vier, en daarmee het Champions League-voetbal van volgend seizoen, uit zicht raken. Uitgerekend in een week waarin het tegen FK Östersunds moet strijden om een kwartfinale plek in de Europa League, heeft aartsrivaal Tottenham Hotspur met een 1-0 overwinning Arsenal een ferme tik uitgedeeld. De ploeg van Arsène Wenger speelde een verloren wedstrijd en uitgerekend Harry Kane, in de jeugd nog afgetest door Arsenal, werd de matchwinner.

Arsenal kwam nog steker uit de afgelopen transferperiode dan het erin ging. Ondanks dat met Alexis Sánchez, die zijn aflopende contract niet wilde verlengen, een van de beste spelers werd verloren, kon Wenger meer dan tevreden terugkijken. Oud-Dortmund-duo Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan tekenden voor Arsenal, en dit deed Mesut Özil besluiten om te blijven en zijn contract te verlengen. Deze drie vormden vandaag (zaterdag) de voorhoede van The Gunners, maar zouden dus niet in de spotlights terecht komen.

Van Tottenham-aanvalsleider Kane kwam uiteraard nog de meeste dreiging. Toen Delle Alli even los was wist Shkodran Mustafi met een ultieme poging te voorkomen dat Kane bereikt werd. In de 27ste minuut vond Christian Eriksen met een fijne voorzet Kane wél, maar kopte de spits over. Arsenal vond enkele keren de ruimte achter de verdediging van Tottenham, maar ging hier te onzorgvuldig mee om, en dus werd er door beide teams niet gescoord in het eerste bedrijf.

The Spurs trapten vanaf moment één na de theepauze volledig het gaspedaal in. In hoog tempo werd Arsenal in no time stuk gespeeld: in de 49ste minuut kopte Kane op bijzonder knappe wijze tegendraads de 1-0 binnen. Tottenham wilde meer, en bleef maar komen. Kane kopte nét naast, en plukte daarna ineens de bal uit de lucht, maar Petr Cech kon het harde schot keren. Vrijetrappenspecialist Christian Eriksen mocht vervolgens zijn kunsten vertonen, maar opnieuw lag Cech in de weg.

Cech had in deze wedstrijd twee gezichten: hij kende twee flaters in de opbouw, maar keerde ook nog knap op pogingen van Alli, Heung-min Son en invaller Erik Lamela. Zijn collega doelman Hugo Lloris had aan de andere kant in de 68ste minuut ook een goede redding in huis, toen Jack Wilshere met een mooi schot het dichtst bij een Arsenal-treffer kwam. Omdat deze er niet inging, en ook Cech geen bal meer doorliet, kroonde Kane zich tot matchwinner met zijn prachtige kopbal. Ook invaller Alexandre Lacazette kon daar niks aan veranderen, ondanks dat hij twee grote kansen kreeg in de slotfase.

De opstellingen en beoordelingen*:

Tottenham Hotspur: Hugo Lloris 7; Kieran Trippier 6.5, Davinson Sanchez 6.5, Jan Vertonghen 7, Ben Davies 7; Eric Dier 7, Moussa Dembele 8, Christian Eriksen 7.5; Dele Alli 7 (85. Victor Wanyama -), Heung-min Son 7 (70. Erik Lamela 5), Harry Kane 8.

Arsenal: Petr Cech 7; Hector Bellerin 6, Shkodran Mustafi 6, Laurent Koscielny 5.5, Nacho Monreal 5.5; Mohamed Elneny 4 (65. Alex Iwobi 5), Jack Wilshere 5.5, Granit Xhaka 4.5 (86. Danny Welbeck -); Henrikh Mkhitaryan 4 (65. Alexandre Lacazette 4.5), Pierre-Emerick Aubameyang 5, Mesut Özil 5.

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen