Zwinkels held van ADO én PSV bij remise in Amsterdam

25 februari 2018, 14:24   Bijgewerkt: 25 februari 2018, 15:10

Vandaag (zondag) is een cruciale dag in de titelstrijd, en had een erg mooie dag kunnen worden voor Ajax. Omdat PSV een lastig duel speelt bij Feyenoord, was winnen een must voor Ajax. ADO Den Haag is echter een te lastig te nemen horde gebleken, en dan vooral doelman Robert Zwinkels. De keeper, die de Amsterdamse jeugdopleiding doorliep, keepte de wedstrijd van zijn leven en hield de nul. Omdat ADO ook niet scoorde eindigde de wedstrijd in 0-0.

In de ArenA, waar de zon op het dichte dak scheen, kon Ajax geen gebruik maken van de geblesseerde spitsen Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg. Met Siem de Jong in de punt gingen de Ajacieden op zoek naar de overwinning, maar vanaf moment één liet ADO zien dat het haar huid duur ging verkopen. De bezoekers begonnen met veel branie aan het duel, en zetten in vlagen veel druk op de bal. ADO kent een goed seizoen en heeft een geslepen ploeg. De defensie van ADO stond goed en het lukte Ajax niet om deze in de eerste helft te slechten.

Na rust veranderde niet veel aan het spelbeeld, maar wist Ajax uiteindelijk wel gevaar te stichten. Vanaf de 66ste minuut leek de thuisclub het gaspedaal te vinden en werd ADO naar achteren geduwd. Siem de Jong kopte een voorzet van Donny van de Beek tegen de paal en via Zwinkels' gezicht ging de bal het doel niet in. Even later was Zwinkels opnieuw de sta-in-de-weg, toen David Neres tot twee keer toe doorkwam na een combinatie met Siem de Jong. Ook op goede schoten van Hakim Ziyech en Frenkie de Jong had de ADO-doelman een antwoord.

De opstellingen en beoordelingen*

Ajax: André Onana 6; Joël Veltman 5, Matthijs de Ligt 6, Frenkie de Jong 6, Nicolás Tagliafico 4.5; Carel Eiting 5.5 (85. Dani de Wit -), Donny van de Beek 6, Hakim Ziyech 5; David Neres 5.5, Siem de Jong 6 (76. Mateo Cassierra -), Justin Kluivert 5 (85. Amin Younes -).

ADO Den Haag: Robert Zwinkels 8.5; Tyronne Ebuehi 6.5, Tom Beugelsijk 6.5, Wilfried Kanon 7, Aaron Meijers 7; Lex Immers 7, Danny Bakker 6.5, Nasser El Khayati 4.5 (89. Donny Gorter -); Trevor David 6 (46. Elson Hooi 6), Björn Johnsen 6, Erik Falkenburg 6 (77. Edouard Duplan -).

Man of the match: Robert Zwinkels

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen