Kraay stapt per direct op als trainer van FC Lienden

24 april 2018, 21:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hans Kraay is per direct opgestapt als trainer van FC Lienden. Hij botste na het verloren duel van zaterdag met Excelsior Maassluis (0-1) met enkele sponsoren, die al jaren betrokken zijn bij de tweede divisionist. Het vertrek is opmerkelijk, omdat Kraay begin dit jaar zijn contract verlengde en ook volgend seizoen aan het roer zou staan.

"Na afloop van de wedstrijd FC Lienden-Excelsior Maassluis vonden enkele sponsoren, die sinds jaar en dag bij de club zijn, het nodig om mij op dusdanig gênante manier te schofferen dat ik na twee nachten slapen heb besloten dat ik die mensen nooit meer wil en kan zien. Ik stop bij FC Lienden', laat Kraay weten aan De Gelderlander.

De trainer, en tevens tv-analist vervolgt: "Er wordt anders naar me gekeken sinds ik begin april genoodzaakt was te kiezen voor mijn werkgever FOX Sports. Er is veel veranderd, dit ondanks de volledige steun van de clubleiding. Na afloop van de wedstrijd tegen TEC (0-2 verlies, red.) heb ik met onze twee aanvoerders Leon Broekhof, Danny van de Meiracker en ook met Milad Intezar gezeten; zij zeiden in koor 'Opstappen is geen optie. We hebben jou nodig. Met jou zijn we vorig seizoen in deze sterke competitie zesde geworden. We gaan het dit seizoen ook weer redden'."

Het plotselinge vertrek doet Kraay pijn. "Wanneer je vrouw met trillende benen en tranen in haar ogen bij de club staat waar je allebei zoveel van houdt, is het tijd om te gaan. Misschien dat ik in de toekomst nog een keer terugdenk aan alle mooie jaren die ik bij FC Lienden heb gehad. Misschien, maar voorlopig niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen