Nieuwe regelgeving is 'drama' voor Vitesse-back Van Buuren

20 juni 2018, 08:55   Bijgewerkt: 20 juni 2018, 10:29

De nieuwe regelgeving voor de beloftenteams die de KNVB onlangs heeft aangepakt voor het nieuwe seizoen, pakt zeer ongelukkig uit voor Kees van Buuren. De 31-jarige verdediger maakte onlangs de overstap van Almere City FC naar Vitesse, waar hij als mentor voor Jong Vitesse is binnengehaald. Door de nieuwe regels mag hij echter helemaal niet spelen in de beloftenploeg.

De rechtsback is 31 jaar. Te oud om in actie te komen in Jong Vitesse, zo heeft de KNVB in juni besloten. Er mogen met ingang van komend seizoen alleen spelers van 23 jaar of jonger in het team spelen. "De reglementswijziging kwam vanuit het niets en vlak voor het nieuwe seizoen", stelt technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse in De Gelderlander. "Wij dachten onze zaken juist goed voor elkaar te hebben. Maar nu moeten we met Kees van Buuren aan tafel om tot een oplossing te komen. Dat is een drama."

Van Hintum kan zich niet vinden in de kritiek die regelmatig wordt geuit op de beloftenteams. "Om spelers vanuit het eerste team ritme te laten houden, moeten wij nu extra wedstrijden gaan organiseren", beseft hij. "Dat is clubs alleen maar op kosten jagen en organisaties met extra taken opzadelen. Het is ook een vorm van leeftijdsdiscriminatie en competitievervalsing. Want de regels gelden dus niet voor alle teams. De topamateurs zetten volop gelouterde ex-profs in. En die spelen dan tegen jeugdteams."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen