FC Groningen ruilt Van Weert officieel voor Deense spits Pohl

29 augustus 2018, 15:42

FC Groningen heeft definitief afscheid genomen van Tom van Weert. De aanvaller vertrekt naar het Deense Aalborg BK en ruilt van club met Jannik Pohl: hij komt juist naar Nederland toe. De 22-jarige spits komt voor drie seizoenen over uit Denemarken. "Het is een deal met nagenoeg gesloten beurzen", laat Hans Nijland weten over de transfersom, die aan beide kanten dus zo goed als niet betaald is.

"Jannik is pas 22 jaar, jeugdinternational van Denemarken en hij kan zich naar onze mening nog verder ontwikkelen", aldus technisch directeur Ron Jans. "Jannik is een sterke spits, met snelheid en diepte in zijn spel. Daarnaast is hij een harde werker. Allemaal eigenschappen die wij goed kunnen gebruiken en voor een prima aanvulling zorgen op de bestaande kwaliteiten in de huidige eerste selectie van FC Groningen."

In 2017 was er al voorizichtig contact met Aalborg, destijds raakte de spits echter geblesseerd. Daarom viel een transfer in het water. Zelf is hij blij dat het alsnog is rond gekomen: "Een grote club, een mooie kans om een volgende stap te zetten in mijn loopbaan. De andere Denen vonden het mooi om in Nederland te spelen", vertelde de aanwinst tijdens de presentatie. "En Groningen lijkt wel wat op steden in Denemarken. Dus ik denk dat het een goede match is." Een van zijn doelen is om in de Eredivisie meer te gaan scoren.

{image[328020][right-half][]}Rel rondom Van Weert

Het een en ander heeft natuurlijk ook te maken met de onrust rondom Tom van Weert. "Vorige week was alles in rust en was dit de selectie waar we het mee moesten doen. Maar toen gaf Tom aan dat hij een vertrekwens heeft", legt Jans uit. "Toen is er heel veel gaan rollen en is dit bij elkaar gekomen. Aalborg had namelijk ooit al bij ons geïnformeerd bij Tom en wij andersom dus bij Jannik."

Door alle onrust kwam de transfer in een korte periode alsnog tot stand. "Voor het concert des levens, krijgt niemand een program", liet Jans weten over de situatie. Wat er gaat gebeuren met Jesper Drost - eveneens betrokken bij het incident - is niet bekend, mogelijk blijft hij gewoon bij de selectie van FC Groningen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen