Lammers maakt zich nog geen zorgen ondanks droogte

27 augustus 2018, 12:48

Sam Lammers gaf tegen Feyenoord een assist en dat was de eerste keer dat de spits – behalve de gele kaarten die hij tegen PEC Zwolle en Vitesse kreeg – in de statistieken van waarde was voor sc Heerenveen. Tot dusver scoorde hij namelijk nog niet. Sterker nog: slechts één schot kreeg hij tussen de palen in 270 minuten voetbal. Zorgen maakt hij zich desondanks nog niet.

In alle duels in de Eredivisie tot dusver stond hij negentig minuten op het veld, maar echt zijn stempel drukken, lukte tot dusver niet. "Als je verliest kun je nooit blij met een assist zijn. En dan nog: één assist in drie wedstrijden? Dan kun je onmogelijk tevreden zijn", vatte hij zijn eigen prestaties in Friesland tot dusver samen tegenover het Friesch Dagblad.

Toch zit hij niet per se te hikken op zijn eerste treffer. "Ik heb nog bijna geen bal in de zestien gehad. Balletjes die net verkeerd vallen, balletjes die net niet voor mijn voeten vallen. Maar die goal, die komt wel. Daar maak ik me geen zorgen over. Het is zaak dat we als ploeg beter gaan spelen. Dan zullen we ook meer kansen creëren. Dan is het aan mij om voor de goal aanwezig te zijn."

Overigens kan Lammers nog wel een concurrent verwachten in het Abe Lenstra Stadion. Na het vertrek van Henk Veerman is de huurling van PSV namelijk nog de enige echte diepe spits in de selectie van de Friezen.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen