Van Diermen profvoetballer af: "Ik wilde eigenlijk naar buitenland"

17 oktober 2018, 22:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kevin van Diermen (29) is sinds dit seizoen geen profvoetballer meer. De verdediger stond tot aan de zomer onder contract bij De Graafschap, dat zijn contract niet verlengde. Een ambitieuze Eerste Divisie-club of een buitenlands avontuur leek een logische vervolgstap voor Van Diermen, maar hij nam afscheid van het profvoetbal.

"Ik wilde eigenlijk naar het buitenland, maar dat was vanwege privéomstandigheden geen optie", vertelt Van Diermen aan De Gelderlander. "Mijn vrouw is zwanger en wilde haar werk niet opgeven. Dus dan moet je in Nederland verder, in de Keuken Kampioen Divisie. Voor een paar clubs – clubs met potentie – wilde ik doorgaan, maar die kwamen niet."

Van Diermen moet wennen aan zijn nieuwe leven. Hij voetbalt weliswaar bij IJsselmeervogels op hoog niveau, maar hij moet 'afkicken' van het niet meer iedere dag op het veld staan. "Ik heb ruim tweehonderd profwedstrijden gespeeld, maar ben ook een paar keer flink geblesseerd geweest. Vorig seizoen viel ik bij De Graafschap nog in tijdens de allerlaatste wedstrijd tegen Almere City, net terug van weer een blessure. We promoveerden die middag, dat was een groot feest. Toen dacht ik al: de cirkel voelt rond."

In 2007 speelde Van Diermen bij Vitesse zijn eerste wedstrijd in het profvoetbal. Daarna stond hij onder contract bij Go Ahead Eagles, Excelsior, NAC Breda en De Graafschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen